Tenis

Mili Poljičak i Nikola Bašić na korak do međusobnog finala u Umagu

HINA, Petar Jenjić • petak, 12.07.2024.
Mili Poljičak i Nikola Bašić na korak do međusobnog finala u Umagu

Mili Poljičak i Nikola Bašić izborili su polufinale ITF turnira koji se ovog tjedna igra u Umagu. Jedna pobjeda dijeli ih od međusobnog meča u finalu...

Hrvatske tenisače Milija Poljička i Nikolu Bašića još samo jedna pobjeda dijeli od plasmana u finale i međusobnog dvoboja za naslov pobjednika Futures turnira koje se igra na terenima umaškog teniskog centra u Stella Marisu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U današnjim četvrtfinalnim dvobojima 19-godišnji Poljičak je sa 7:6, 7:5 nadigrao Australca Edwarda Wintera, a 22-godišnji Bašić je sa 6:2, 6:1 bio bolji od Francuza Adama Panarasa.

U polufinalu će se dogoditi dva hrvatsko-francuska obračuna. Četvrti nositelj Poljičak će igrati protiv prvog nositelja Corentina Denollyja koji je u četvrtfinalu svladao Čeha Jirija Cizeka sa 7:5, 6:3, dok će kvalifikant Nikola Bašić za suparnika imati osmog nositelja Louisa Tessu koji je sa 7:6, 7:6 bio bolji od Talijana Gabrielea Marije Nocea.

Bašić će pokušati izboriti plasman u svoje prvo finale u pojedinačnoj konkurenciji na Futuresima, dok Poljičak ima priliku treći tjedan zaredom igrati za trofej, nakon što je na dva turnira u tuniškom Monastiru jednom osvojio naslov, a u prošlu nedjelju izgubio finale.

Ovaj se turnir igra samo tjedan dana uoči početka 34. izdanja ATP Plava Laguna Croatia Opena. test

ITF Umag, četvrtfinale:
Nikola Bašić - Adam Panaras 6:2, 6:2
Mili Poljičak - Edward Winter 7:6 (2), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!