Košarka

Odlični Jokić predvodio Srbiju do pobjede protiv Francuske

Petar Jenjić • petak, 12.07.2024.
Odlični Jokić predvodio Srbiju do pobjede protiv Francuske
Foto: EPA

Srpska košarkaška reprezentacija odigrala je prijateljsku utakmicu protiv Francuske uoči početka Olimpijskih igara u Parizu. Odigrala je jako dobro i zasluženo slavila...

Srbija i Francuska pripremaju se za predstojeće Olimpijske igre, a večeras su međusobno odigrale prijateljski dvoboj u Lyonu. Do pobjede je stigla srpska reprezentacija rezultatom 67:79.

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom su planu bili Nikola Jokić s jedne te Rudy Gobert i Victor Wembenyama s druge strane, a MVP NBA lige i povratnik u reprezentaciju još jednom je pokazao svoju košarkašku klasu.

Francuska je bolje odigrala prvu četvrtinu i dobila je s 23:18, ali je Srbija dopustila tek devet poena, ubacivši čak 18 više. Nakon 20 minuta igre bilo je +13 za goste (32:45).

U drugom poluvremenu domaćin se uspio spustiti i na samo četiri koša minusa (65:69), ali serija 10:2 Srbije u završnici utakmice ostavila je pobjedu u njenim rukama.

Nikola Jokić predvodio je Srbiju s 20 poena i 12 skokova, ali i pet prekršaja, dok je Bogdan Bogdanović dodao 15 koševa.

Victor Wembanyama ubacio je 14 poena te skupio deset skokova, dok je Guerschon Yabusele dodao 12 poena. test

Prijateljske utakmice:
Francuska - Srbija 67:79

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!