Nogomet

Povratnik u prvi rang protiv Moldea traži prekid niza bez pobjede

Petar Jenjić • subota, 13.07.2024.
Povratnik u prvi rang protiv Moldea traži prekid niza bez pobjede
Foto: EPA

Danas se igra utakmica 14. kola norveškog prvenstva, a prvi put nakon 12 godina igrat će Fredrikstad i Molde. Domaćin dobro stoji na ljestvici, ali u posljednje vrijeme ga ne ide po pitanju pobjeda...

Nakon čak 12 godina, Fredrikstad se vratio u najviši rang norveškog nogometa, gura jako dobro ove sezone, a danas će pred svojim navijačima igrati utakmicu 14. kola Eliteseriena. Njegov protivnik bit će Molde, a dvoboj koji počinje od 17 sati sudit će Kristoffer Hagenes.

Igraj na Fredrikstad - Molde na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Fredrikstad je trenutno na petom mjestu ljestvice s 22 osvojena boda iz 13 utakmica, međutim, unatoč dobrom stanju, u posljednje vrijeme baš i ne upisuje pobjede. Trenutno je na nizu od četiri susreta bez ijedne pobjede, a kada na to nadodamo i prijateljske, onda je ta brojka sedam.

Zadnju pobjedu upisao je još 20. svibnja u gostima kod Lillestroma (0:3). Nakon toga upisao je remi i poraz od Tromsa (0:0, 3:0), kao i neriješen ishod kod Rosenborga (1:1). Jednomjesečna pauza donijela je tri prijateljske utakmice s dva remija bez golova protiv Elfsborga i poraz od Sanderfjorda (4:2). Prije pet dana, povratkom prvenstvenih utakmica, izgubio je u gostima kod Kristiansunda (3:1).

S druge strane, Molde je trenutno na trećem mjestu s 27 osvojenih bodova iz 14 utakmica, a od prvog Bodo/Glimta dijeli ga šest bodova. Zadnji poraz upisao je kad i njegov protivnik zadnju pobjedu, protiv Sarpsborga od 2:4. Nakon toga slavio je kod Branna (1:3) i remizirali protiv Vikinga (2:2).

U pauzi su odigrali dvoboj protiv Odda i slavili s 2:0, a nakon povratka prvenstvenim obavezama odigrao je dvije utakmice i upisao dvije pobjede bez primljenog pogotka. Slavio je u gostima kod Tromsa s 0:2 i kod kuće protiv Lillestroma (3:0).

U kadru Fredrikstada sigurno neće biti Mortena Bjorla, najbolji strijelac isključen je nakon 20 minuta igre u prošloj utakmici protiv Kristiansunda te tako zaradio dva kola suspenzije. Joannes Bjartalid i Jeppe Kjaer oporavljaju se od ozljeda, ali njihov je nastup i dalje pod znakom pitanja. Kod Moldea nema Fredrika Gulbrandsena i Olivera Petersena zbog ozljeda, a Veton Berisha je pod upitnikom.

Mjesto, vrijeme, suci

Fredrikstad Stadion, Fredrikstad, 17:00

Sudac: Kristoffer Hagenes

Nedostaju

Fredrikstad: Bjorlo (crveni karton), Kjaer, Bjartalid (pod upitnikom)

Molde: Gulbrandsen, Petersen (ozljede), Berisha (pod upitnikom)

Zadnji susret

Ove dvije momčadi zadnji su put međusobno igrale još 2012. godine kada je Molde slavio u gostima s 0:2.

Prognoza

Gostujuća momčad u blagoj je ulozi favorita i očekujemo danas da će tu ulogu uspjeti i opravdati. test

FOTO: EPA/Adam Ihse

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!