Nogomet

U Kolumbiji slobodan dan, ako reprezentacija osvoji Copa Americu

HINA, Petar Jenjić • subota, 13.07.2024.
U Kolumbiji slobodan dan, ako reprezentacija osvoji Copa Americu
Foto: EPA

Prema najavi predsjednika Kolumbije, Gustava Petra, u cijeloj državi bit će slobodan dan ako reprezentacija osvojio Copa Americu. Finale se igra u noći s nedjelje na ponedjeljak...

Gustavo Petro, 64-godišnji predsjednik Kolumbije, najavio je kako će ponedjeljak biti slobodan dan u toj južnoameričkoj državi u slučaju pobjede kolumbijske nogometne reprezentacije u finalu Copa Americe.

Igraj na Argentina - Kolumbija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U noći s nedjelje na ponedjeljak, po hrvatskom vremenu, Argentina i Kolumbija igraju finale Copa Americe na Hard Rock stadionu u Miamiju.

"Reprezentacija je simbol jedinstva po tom pitanju ne postoji polarizacija. Pobijedimo li u finalu sve ćemo proslaviti danom građana i danom jedinstva kolumbijskog naroda", rekao je predsjednik Petro koji je najavio da će sve državne službe dobiti slobodan dan, a ujedno je pozvao privatne tvrtke da u tom slučaju također svojim radnicima daju slobodni dan.

Argentinski nogometaši su s Urugvajem rekorderi Copa Americe s 15 osvojenih naslova pobjednika. Kolumbija, koja je u polufinalu pobijedila baš Urugvaj s 1:0, ima samo jedan naslov. Dogodilo se to 2001. godine kada je i organizirala ovo natjecanje.

Uz ovogodišnje i 2001. godinu Kolumbija ima još jedno izgubljeno finale, a na posljednjoj Copa Americi u Brazilu osvojila je treće mjesto. Argentinci brane naslov pobjednika. test

FOTO: EPA/BRIAN WESTERHOLT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!