Ostali sportovi

U nedjelju olimpijska baklja stiže u grad domaćin

HINA, Petar Jenjić • subota, 13.07.2024.
U nedjelju olimpijska baklja stiže u grad domaćin
Foto: EPA

Olimpijska baklja u nedjelju će stići u Pariz, 12 dana prije otvaranja najvećeg sportskog događaja godine. Kružit će glavnim francuskim gradom te će proći pored svih najznačajnijih gradskih spomenika...

Ove nedjelje, 12 dana prije početka Olimpijskih igara, olimpijska baklja dolazi u Pariz nakon puta koji je startao početkom svibnja.

Igraj na prijateljske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tada je olimpijska baklja jedrenjakom doplovila iz Grčke u Francusku te prošla diljem zemlje domaćina ovogodišnjih Igara. Olimpijski plamen tako će zabljesnuti Parizom na državni praznik, na Dan pada Bastille.

Tijekom nedjelje i ponedjeljka olimpijska baklja će kružiti glavnim francuskim gradom te će proći pored svih najznačajnijih gradskih spomenika, od crkve Notre Dame i muzeja Louvrea do Slavoluka pobjede i Eiffelovog tornja.

Proći će kroz ruke više od 500 probranih pojedinaca, od kojih se ističu nekadašnji nogometaš Thierry Henry, nekadašnja sprinterica Marie-Jose Perec, ragbijaš Gael Fickou, komičar Jamel Debbouze i mnogi drugi.

Iduća dva pariška dana bit će satkana s mnoštvom koncerata i kulturnih događanja diljem pariških ulica, a sve će kulminirati velikim nedjeljnim vatrometom u 23 sata. Olimpijske igre počinju 26. srpnja te traju do 11. kolovoza. test

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!