Tenis

Hrvatsko finale u Umagu, Poljičak i Bašić u borbi za titulu!

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 13.07.2024.
Hrvatsko finale u Umagu, Poljičak i Bašić u borbi za titulu!

Mili Poljičak i Nikola Bašić izborili su finale ITF turnira koji se ovog tjedna igra u Umagu. Oba tenisača svladala su francuske protivnike...

Hrvatski finale u Umagu - Mili Poljičak i Nikola Bašić igrat će u nedjelju za naslov pobjednika ITF turnira nagradnog fonda 15.000 dolara.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljičak je u polufinalu nadjačao prvopostavljenog Francuza Corentina Denollyja, 362. tenisača svijeta - 6:1, 6:4. Splićanin tako treći tjedan u nizu igra finale na ITF Touru, a ovo je bila njegova 13. pobjeda u posljednjih 14 susreta.

U Umag je, naime, stigao nakon što je u tuniškom Monastiru osvojio jedan turnir ovog ranga, a u drugom je bio finalist i sve je bliže tome da nadmaši svoj najbolji plasman u karijeri (462. mjesto). Trenutno je 635. na rang listi.

Bašić (1308.) je u drugom polufinalu nakon tri seta slomio otpor Francuza Louisa Tesse, 860. na ATP listi - 3:6, 6:2, 6:3. Već je ulazak u polufinale bio njegov najveći uspjeh na profesionalnim turnirima, a sada je napravio i korak dalje.

Mili će u nedjelju igrati za svoj treći, a Nikola za premijerni profesionalni naslov u pojedinačnoj konkurenciji. Finale će započeti u 10 sati na Grandstandu u Stella Marisu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!