Tenis

Rafael Nadal vraća se na Tour prvi puta nakon poraza na startu Roland-Garrosa

Mario Borko • subota, 13.07.2024.
Rafael Nadal vraća se na Tour prvi puta nakon poraza na startu Roland-Garrosa
Foto: EPA

Jedan od najboljih tenisača svih vremena propustio je travnati dio sezone, ali vraća se na Tour i nastupit će na svojoj najdražoj zemljanoj podlozi na turniru u švedskom Bastadu...

U posljednje dvije godine Rafael Nadal se vrlo rijetko pojavljivalo na ATP Touru. Ove je godine krenuo je na australsku turneju pa odustao zbog obnovljene ozljede. Zemljani dio sezone je odigrao, ali nije bio nije bio ni blizu svojih najboljih dana. Prvi puta u karijeri je poražen u prvom kolu Roland-Garrosa od kasnijeg finalista Alexandera Zvereva.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon toga Španjolac više nije nastupao, propustio je travnatu sezonu i sprema se za Olimpijske igre u Parizu koje će se također igrati na terenima gdje se održava i French Open. Igre su blizu, a Nadal će u sklopu priprema nastupiti na turniru u švedskom Bastadu.

Turnir iz serije ATP 250 starta 14. srpnja, a na njemu će nastupiti i Andrej Rublev i Casper Ruud. Svoj nastup je potvrdio i Nadal koji je zaradio pozivnicu, a u prvom će kolu igrati protiv domaćeg predstavnika Lea Borga.

Španjolac se bliži kraju karijere, nedavno je napunio 38 godina i navijači u Švedskoj moći će uživati na jednom od posljednjih turnira kralja zemljane podloge. Nadal ima 92 titule u karijeri, a Bastad nikada nije osvojio. test

FOTO: EPA/JONO SEARLE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!