Rukomet

Hrvatski rukometaši do 20 godina pobijedili Crnu Goru, ali završili tek treći u skupini

Mario Borko • subota, 13.07.2024.
Hrvatski rukometaši do 20 godina pobijedili Crnu Goru, ali završili tek treći u skupini
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Na Europskom prvenstvu do 20 godina Hrvatska je u posljednjem kolu skupine stigla do prve pobjede, ali ona nije bila dovoljna da se izbori drugi krug pa će mladi hrvatski rukometaši razigravati za plasman od devetog do 12. mjesta...

Nakon poraza od Austrije i remija sa Sjevernom Makedonijom, hrvatski rukometaši do 20 godina uspjeli su doći do prve pobjede na Europskom prvenstvu i tako izbjeći posljednje mjesto u skupini. Uvjerljivo su s 34:26 slavili protiv Crne Gore i u nastavku turnira razigravat će za plasman od devetog do 12. mjesta.

Igraj na rukometni Euro do 20 godina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo poluvrijeme u Celju bilo je vrlo izjednačeno. Igralo se gol za gol i na odmor se otišlo sa 16:15 prednošću hrvatski rukometaša. Do 42. minute Crna Gora je konstantno držala pritisak, a onda su izabranici Slavena Radića napravili seriju 7:0 i prelomili susret.

Aleksandar Caparić je zabio osam golova i ponio titulu igrača utakmice. Marko Bajan i Niko Franković postigli su svaki po pet pogodaka i tako donijeli Hrvatskoj dva boda. Tin Herceg skupio je osam obrana uz postotak od 29 posto, a Nikola Kahlina obranio je jednu loptu od sedam upućenih.

Hrvatska je grupnu fazu završila trećeplasirana iza Austrije koja je ostvarila dvije pobjede i jedan remi te Sjeverne Makedonije koja je pobijedila Crnu Goru i remizirala s Hrvatskom i Austrijom.

Austrijanci će dalje u glavnu rundu gdje će se boriti za medalju, a Sjeverna Makedonija se nada kao najbolja drugoplasirana također proći dalje.

Hrvatska će s tri boda razigravati od devetog do 12. mjesta, a suparnici će biti kad se kompletiraju preostale grupe. test

Europsko rukometno prvenstvo do 20 godina:
Hrvatska – Crna Gora 34:26 (16:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!