Ostali sportovi

Tour de France: Slovenac snažnom završnicom osvojio 14. etapu i povećao vodstvo

HINA, Mario Borko • subota, 13.07.2024.
Tour de France: Slovenac snažnom završnicom osvojio 14. etapu i povećao vodstvo
Foto: EPA

U subotu je na Tour de Franceu vožena 14. etapa koju karakteriziraju veliki usponi. U takvim uvjetima najbolje se snašao trenutno vodeći Tadej Pogačar koji je pobjedom povećao prednost u ukupnom poretku...

Slovenska biciklistička zvijezda Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) pobjednik je 14. etape utrke Tour de Francea, čime je povećao svoju prednost u ukupnom poretku.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na ruti od Paua do vrha Pla d'Adet (151,9 km) u zadnjih je pet kilometara Slovenac napao i slomio izravnog konkurenta Danca Jonasa Vingegaarda (Visma-Lease a Bike), te kroz cilj prošao 39 sekundi ispred dvostrukog uzastopnog pobjednika Toura.

To znači da je u ukupnom zbiru Pogačar povećao prednost pred svojim progoniteljima. Sada ima 1:57 minute prednosti ispred Danca koji je s trećeg skočio na drugo mjesto, a treći je Belgijanac Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) koji sada zaostaje 2:22 minute.

Za 79. etapnu pobjedu u karijeri i 13. na Touru Pogačar je napao nepunih pet kilometara prije cilja i odmah pobjegao Dancu i Belgijcu, a kroz cilj je prošao 39 sekundi ispred Vingegaarda i 1:10 minuta ispred Evenepoela u etapi s čak 4000 metara nadmorske visine i tri zahtjevna uspona.

U nedjelju slijedi još jedna zahtjevna etapa u Pirinejima. Trasa 15. etape odvest će bicikliste od Loudenviellea do Plateau de Beilla (197,7 km) s čak 4800 nadmorske visine. test

FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!