Tenis

Par koji zajedno igra samo tri mjeseca senzacionalno osvojio Wimbledon

HINA, Mario Borko • subota, 13.07.2024.
Par koji zajedno igra samo tri mjeseca senzacionalno osvojio Wimbledon
Foto: EPA

Domaći predstavnik Henry Patten i njegov partner Finac Harri Heliövaara osvajači su Wimbledona u konkurenciji parova. Nakon gotovo tri sata borbe, u meču bez ijednog breaka, stigli su do uspjeha karijere...

Britanac Henry Patten i Finac Harri Heliövaara pobijedili su Australce Maxa Purcella i Jordana Thompsona sa 6:7 (7), 7:6 (8), 7:6 (9) u uzbudljivom finalu muških parova u Wimbledonu u subotu i osvojili svoj prvi Grand Slam turnir.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U vrlo uzbudljivom finalu, koje je trajalo gotovo tri sata, nijedan par nije izgubio svoj servis i sva tri seta su se odlučivala u tie breaku. U 13. igri prvog seta gledali smo pravu dramu Britanac i Finac spasili su pet set lopti da bi došli do svoje prve, ali na kraju su ipak Australci bili ti koji su poveli 1-0.

Drugi set donio je veliku borbu, a Thompson i Purcella su kod vodstva 6:5 na servisu protivnika imali meč loptu. Nisu je iskoristili, kao ni još dvije u tie breaku. Britanac i Finac izjednačili su rezultat s 10:8 u 13. igri.

U super tie breaku odlučujućeg seta 15. nositelji imali su vodstvo od 8:6, ali na kraju su senzacionalni pobjednici s 11:9 postali Patten i Heliövaara.

Britanac i Finac nisu bili među nositeljima na turniru, a zajedno su počeli igrati prije samo tri mjeseca. Na putu do finala izbacili su nekoliko renomiranih parova, među njima i Matu Pavića i njegov partnera Marcela Arevala.

Australci su s druge strane bili postavljeni za 15. nositelje, a u polufinalu su izbacili prve nositelje turnira Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa.

Patten i Heliövaara oduševili su teniski svijet, nitko ih ovdje nije očekivao, nijedan od njih nikada nisu otišli dalje od trećeg kola u Wimbledonu, a sad su postali pobjednici i ostvarili najveći uspjeh u svojoj karijeri. test

Wimbledon parovi, finale:
Henry Patten/Harri Heliövaara (Velika Britanija/Finska) - Jordan Thompson/Max Purcell (Australija, 15) 6:7 (7), 7:6 (8), 7:6 (9)

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!