Tenis

Češka je nakon Krejčikove u pojedinačnoj, dobila i pobjednicu u ženskim parovima

HINA, Mario Borko • nedjelja, 14.07.2024.
Češka je nakon Krejčikove u pojedinačnoj, dobila i pobjednicu u ženskim parovima
Foto: EPA

U subotu kasno navečer odigrano je i finale ženskih parova u Wimbledonu. Katarina Siniakova treći puta u karijeri postala je pobjednica u All England Clubu, ali prvi puta s novom partnericom Taylor Townsend...

Čehinja Katerina Siniakova i Amerikanka Taylor Townsend pobjednice su turnira ženskih parova u Wimbledonu nakon što su u finalu pobijedile Kanađanku Gabrielu Dabrowski i Novozelanđanku Erin Routliffe sa 7:6 (5), 7:6 (1).

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vrlo izjednačeni meč se u oba seta se lomio u 13. igri. Dabrowski i Routliffe napravile su prvi break u meču kod rezultata 4:4 i nakon toga su servirale za osvajanje prvog seta. Nisu iskoristile dvije set lopte, a Siniakova i Townsend su iskoristile svoju priliku, oduzele servis, odvukle set u tie break i tamo ga osvojile sa 7:5.

U drugom setu nijedan par nije popuštao, set se ponovno odlučivao u 13. igri, a tamo su Čehinja i Amerikanka potpuno izdominirale i sa 7:6 (5), 7:6 (1) osvojile Wimbledon.

Bio je to tek deseti meč koji su Siniakova i Townsend odigrale zajedno. Čehinja je godinama bila uspješna u paru sa sunarodnjakinjom Barborom Krejčikovom koja je u subotu pobijedila u singlu svladavši u finalu Talijanku Jasmine Paolini.

Za 28-godišnju Siniakovu ovo je deveti naslov na Grand Slam turnirima u parovima i treći u Wimbledonu. S Krejčikovom je osvojila sedam naslova, a jedan na ovogodišnjem Roland-Garrosu s Amerikankom Coco Gauff.

28-godišnja Townsend je prvi put osvojila Grand Slam. Jednom je izgubila u finalu parova US Opena i jednom u finalu Roland Garrosa.

Dabrowski i Routliffe su nakon naslova na US Openu 2023. izgubile svoje prvo zajedničko finale na jednom od četiri najveća turnira, a Novozelanđanki utjeha ostaje u tome što će prvi puta u karijeri od idućeg tjedna biti igračica broj jedan u ženskim parovima. test

Wimbledon ženski parovi, finale:
Siniakova/Townsend (Češka/SAD, 4) – Dabrowski/Routliffe (Kanada/Novi Zeland, 2) 7:6 (5), 7:6 (1)

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!