Nogomet

Bivši igrač Hajduka mogao bi se pridružiti Ljubičiću i Smolčiću u Austriji

Mario Borko • nedjelja, 14.07.2024.
Bivši igrač Hajduka mogao bi se pridružiti Ljubičiću i Smolčiću u Austriji
Foto: Mario Strmotić/HINA

David Čolina bio je jedan od najpotentniji lijevih bekova na svijetu u svojoj generaciji. Dinamo ga je s 18 godina za milijunski iznos prodao u Monaco, kasnije je došao u Hajduk, a nakon neuspješne avanture u Augsburgu mogao bi se pridružiti bivšem suigraču Ljubičiću u LASK-u...

Brojna hrvatska kolonija u Augsburgu se počela osipati. Kristijan Jakić tek je postao stalni član, a Dion Drena Beljo odlučio je otići na posudbu i karijeru nastaviti u Rapidu iz Beča. David Čolina mogao bi njegovim stopama. Bivši igrač Hajduka mogao bi u danima koji slijede kompletirati transfer u LASK Linz.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Austrijski prvoligaš navodno je spreman platiti Augsburgu 600 tisuća eura odštete kako bi bivši igrač Hajduka odjenu njegov dres. Podsjetimo, Čolina je u siječnju 2023. godine za 650 tisuća eura iz splitskog kluba prešao u Augsburg, a tamo je nakon gola u debiju protiv Borussije Dortmund postepeno pao u drugi plan.

Skupio je svega osam nastupa za bavarski klub i to čak sedam u prvoj polusezoni. Prošle sezone nije bio u planovima trenera, a proljetni dio proveo je na posudbi u danskom Vejleu. Tamo je skupio 12 nastupa i vratio se u natjecateljski ritam.

Sada bi mogao, iako to tako ne djeluje, napraviti iskorak u svojoj karijeri. Ako se transfer realizira, Čolina će dobiti priliku igrati u klubu koji će se boriti za mjesto u Europskoj ligi i koji je posljednjih nekoliko sezona pri vrhu austrijske Bundeslige.

Osobne uvjete igrač još nije dogovorio jer se najprije mora postići dogovor između klubova.

Čolina je glasio za velikog talenta pa ga je zato Monaco 2018. otkupio od Dinama za 1.30 milijuna eura. U Francuskoj se nije nametnuo, a onda se za manje od godinu dana vratio u Hrvatsku i to Hajduk, za 700 tisuća eura. Za splitski klub nastupio je 109 puta, zabio tri gola i upisao tri asistencije.

Igrao je toplo-hladno i nikad se nije u potpunosti ustalio u prvih 11 ili napravio toliko čekani iskorak. Pozicijski je, ponajprije zbog nedostataka u obrani, fluktuirao između krila i beka, a onda se Augsburg odlučio kockati i otkupiti ga od Splićana koji su na rezervnom beku uspjeli vratiti gotovo cijeli iznos koji su za njega prvotno platili.

U LASK-u je već dvije godine još jedan bivši hajdukovac Marin Ljubičić. On je nakon godinu dana na posudbi za 2.90 milijuna eura otkupljen i sada je njegova procijenjena vrijednost osam milijuna eura. Napadač je u 74 nastupa postigao 31 pogodak i mogao bi možda već ove sezone napraviti neki iskorak i otići u suprotnom smjeru od Čoline.

U Linz je na posudbu iz Eintracht Frankfurta nedavno stigao Hrvoje Smolčić. Bivši kapetan Rijeke i brat blizanac sadašnjeg kapetana, ostavio je u Bundesligi dublji trag od Čoline, ali u Frankfurtu jednostavno nije dobio kontinuitet i odlučio se otići na posudbu u Austriju.

Čolina još uvijek ima samo 23 godine, ima vremena za napredak, sada iza sebe već ima i bogato internacionalno iskustvo i klub poput LASK-a mogao bi biti idealan za njegov konačni razvoj u pravom smjeru. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!