Tenis

Mili Poljičak osvojio Umag u hrvatskom finalu!

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 14.07.2024.
Mili Poljičak osvojio Umag u hrvatskom finalu!

Hrvatski tenisač Mili Poljičak nastavlja s jako dobrom formom, a danas je u finalu Umaga slavio protiv Nikole Bašića i osvojio drugi turnir u zadnja tri tjedna...

Mili Poljičak pobjednik je turnira tenisača iz kalendara ITF turnira koji se ovog tjedna igrao u Umagu. U finalu, odigranom na Grand Standu u Stella Marisu, u izjednačenom je dvoboju sa 7:5, 7:6 svladao Nikolu Bašića, te tako izašao kao pobjednik u srazu dvojice hrvatskih tenisača.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na taj je način Mili došao do već trećeg naslova na natjecanjima ovog ranga, potvrdivši ponovno odličnu formu s kojom je stigao u Umag. Tijekom prethodna dva tjedna igrao je u tuniškom Monastiru, gdje je jedan turnir osvojio, a na drugom je zaustavljen tek u finalu.

Ove sezone na ITF World Tennis Touru ima već nekoliko odličnih rezultata, jer je osim spomenutih ostvario još tri plasman u finale i četiri polufinala. Još je impresivniji njegov niz od početka svibnja, odnosno turnira istog ranga u Osijeku gdje je zaredao 29 pobjeda i samo šest poraza. S pobjedom u Umagu bit će blizu povratku među 500 najboljih na pojedinačnoj ATP listi, a time i mogućnosti da nadmaši svoj dosad najbolji plasman (462.).

Plasman dvojice hrvatskih igrača u polufinale najbolji je pokazatelj koliko su turniri ovog ranga bitni za razvoj hrvatskog tenisa, a Mili je ovom pobjedom sasvim zasluženo dobio i pozivnicu za Plava Laguna Croatia Open Umag.

"Još je jedan dobar tjedan iza mene, uzeo sam titulu i mislim da sam kroz cijeli tjedan držao dobru razinu. Mislim da je ovo dobra priprema za umaški ATP i želio bih se zahvaliti direktoru Plava Laguna Croatia Opena Umag na pozivnici. Nadam se da ću i tamo pružati još bolje predstave i da mogu iznenaditi", izjavio je Poljičak.

Bašiću je, pak, ovo bio prvi ulazak u finale, a posebnu težinu njegovu rezultatu daje činjenica da je u završnicu stigao kao kvalifikant.

Inače, do finala su i jedan i drugi došli pobjedama protiv francuskih tenisača. Poljičak je tako u subotu izbacio prvog nositelja Corentina Denollyja (6:1, 6:4), a Bašić je bio uspješniji od osmog nositelja Louisa Tesse (3:6, 6:2, 6:3). Dakako, i Bašiću će ovaj rezultat donijeti značajan napredak na ATP listi, te će sa sadašnjeg 1308. pozicije skočiti za pedesetak mjesta.

"Pakleni turnir, ponajviše zbog vremena, no uspio sam se u glavi posložiti i gurati iz kola u kolo. S obzirom da sam u formi, prije turnira potajno sam se nadao četvrtfinalu, no kako je turnir odmicao, moje su ambicije bile sve veće. Unatoč porazu, jako sam zadovoljan kako sam odigrao", izjavio je Nikola Bašić, koji je odigrao nevjerojatan turnir, tri kola kvalifikacija i još pet kroz glavni ždrijeb, što mu je rezultat karijere.

ITF turnir u Umagu igrao se dva tjedna prije početka 34. izdanja ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, također u Stella Marisu. test

ITF Umag, finale:
Mili Poljičak - Nikola Bašić 7:5, 7:6 (3)

FOTO: ATP Umag 2024.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!