Ostali sportovi

Fabiano Caruana pobjednik je zagrebačkog GCT-a 2024.

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 14.07.2024.
Fabiano Caruana pobjednik je zagrebačkog GCT-a 2024.

Završen je peti šahovski turnir Super United Rapid & Blitz 2024. Do pobjede je stigao Fabiano Caruana s rezultatom 27/30 u ukupnom poretku...

Fabiano Caruana pobjednik je petog šahovskog turnira Super United Rapid & Blitz 2024. Caruana iz SAD-a, koji je treći šahist svijeta prema FIDE ljestvici, zauzeo je prvo mjesto u turniru rezultatom 27/30 u ukupnom poretku nakon pet dana natjecanja u rapid i blitz formatima.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na drugom mjestu s izjednačenim rezultatima završila su čak trojica šahista, Wesley So iz SAD-a te Alireza Firouzja i Maxime Vachier-Lagrave iz Francuske.

Svoju podršku turniru pružio je i Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji je ceremonijalno odigrao prvi potez posljednje, partije turnira protiv Fabiana Caruane, dok je Garry Kasparov, ambasadora turnira, prvi potez odigrao protiv hrvatskog velemajstora Ivana Šarića.

"Čast je što se ovakav turnir svjetskih razmjera održava u Hrvatskoj. Drago mi je da na ovaj način populariziramo šah, fantastičnu igru koja uči promišljanju, strategiji, taktici i najbitnije donošenju odluka ne samo u igri nego u bilo kojem aspektu života. Vjerujem da su naši mladi ovime motivirani da se bave šahom. Veselim se i idućih godina podržavati Grand Chess Tour u Zagrebu", kazao je premijer Plenković povodom završetka međunarodnog šahovskog turnira koji se već peti put održava u Zagrebu i okuplja sam vrh svjetske šahovske elite. test

FOTO: Tomislav Jeffrey Jemrić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!