EP 2024., nokaut faza, Finale, 14.07.2024, 21:00 h, Olimpijski stadion, Berlin
Suci: François Letexier, Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (Francuska); 4. sudac: Szymon Marciniak (Poljska)
Španjolska
Španjolska
Nico Williams 47'
Mikel Oyarzabal 87'
2:1(0:0) Engleska
Cole Palmer 73'
Engleska

Španjolska je prvak Europe!!

Petar Jenjić • nedjelja, 14.07.2024.
Španjolska je prvak Europe!!
Foto: EPA

Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je naslov prvaka Europe. U finalu odigranom u Berlinu slavila je protiv Engleske rezultatom 2:1, a junak pobjede bio je Mikel Oyarzabal...

Španjolska
Engleska
Španjolska
Engleska
23
Unai Simon
2
Dani Carvajal
3
Robin Le Normand
(do 83')
7
Alvaro Morata
(do 67')
8
Fabian Ruiz
10
Daniel Olmo
14
Aymeric Laporte
16
Rodri
(do 46')
17
Nico Williams
19
Lamine Yamal
(do 89')
24
Marc Cucurella
Pričuvni igrači
18
Martin Zubimendi
46'
21
Mikel Oyarzabal
67'
4
Nacho
83'
6
Mikel Merino
89'
Trener
Luis De la Fuente
1
Jordan Pickford
2
Kyle Walker
3
Luke Shaw
4
Declan Rice
5
John Stones
6
Marc Guehi
7
Bukayo Saka
9
Harry Kane
(do 61')
10
Jude Bellingham
11
Phil Foden
(do 89')
26
Kobbie Mainoo
(do 70')
Pričuvni igrači
19
Ollie Watkins
61'
24
Cole Palmer
70'
17
Ivan Toney
89'
 
Trener
Gareth Southgate

Sedam utakmica i sedam pobjeda! Španjolska nogometna reprezentacija po četvrti put u povijesti osvojila je naslov prvaka Europe, a večeras je u finalu došla do pobjede protiv Engleske rezultatom 2:1.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kada se sve zbroji i oduzme, Španjolska je pokazala najviše na ovom turniru i zasluženo je osvojila titulu. Večeras je slavila s 2:1, a junak pobjede bila je legenda Real Sociedada, Mikel Oyarzabal. Englezi su tako izgubili svoje drugo uzastopno finale.

Španjolska je preuzela inicijativu u posjedu u prvih desetak minuta. Probudili su se Englezi oko 15. minute i malo više vremena provodili na suparničkoj polovici, no konkretnijih šansi na obje strane uopće nije bilo u ovom periodu.

Nemamo previše toga za izdvojiti. Engleska je bila jako čvrsta u obrani, bekovi su odlično zatvarali Laminea Yamala i Nica Williamsa, a ni Alvaro Morata nije dobivao puno prostora. U sudačkoj nadoknadi imamo udarac Phila Fodena koji je obranio Unai Simon, ali nije to bilo toliko opasno.

Na startu nastavka u igru je umjesto ozlijeđenog Rodrija ušao Martin Zubamendi. Prva šansa Španjolske rezultirala je pogotkom na otvaranju drugog poluvremena. Jako dobra akcija Španjolaca, Yamal je pronašao usamljenog Williamsa koji je iz dotrčavanja iskosa poslao loptu u suprotni kut. Neobranjivo za Jordana Pickforda.

Španjolci opet u šansi minutu kasnije. Sada je Williams asistirao za Danija Olma koji je najbolje šutirao, lopta je otišla daleko od gola. Williams je okušao udarac u 56. minuti, no otišao je kraj stative. Englezi su jako loše djelovali u tim trenucima, a nakon sat vremena izašao je Harry Kane i ušao Ollie Watkins.

Odlična šansa Španjolske u 66. minuti, pucao je Yamal, obranio je Pickford i odbio u korner. Englezi se vraćaju sedam minuta kasnije. Odigrali su jako dobro polukontru, Saka je ostavio za Bellinghama, on odigrao povratnu loptu za Colea Palmera koji je sjajno pogodio s 20 metara. U igru je ušao tri minute ranije.

Nakon što je Yamal zapucao još jednu šansu u 82., pet minuta kasnije Španjolci se vraćaju u vodstvo. Marc Cucurella je oštro ubacio, a Mikel Oyarzabal iz blizine skrenuo loptu u mrežu. Španjolci su ponovno poveli, a Englezi su vrlo brzo mogli do novog poravnanja.

Velika šansa Engleza nakon kornera, udarac Declana Ricea glavom obranio je Unai Simon, odbijanac je šutirao Marc Guehi, ali s gol linije čisti Olmo. Treći pokušaj otišao je preko vrata. Do kraja nije bilo promjene, Španjolska je osvojila naslov. test

Europsko prvenstvo, finale:
Španjolska - Engleska 2:2

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

EP 2024., nokaut faza

finale

Španjolska2:1Engleska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024., nokaut faza

finale

Španjolska2:1Engleska

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!