Copa America 2024, nokaut faza, finale, 15.07.2024, 02:00 h
Argentina
Argentina 1:0(0:0, 0:0) Kolumbija
Kolumbija

Argentina obranila naslov pobjednika Copa Americe!

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2024.
Argentina obranila naslov pobjednika Copa Americe!
Foto: EPA

Reprezentacija Argentine osvojila je svoju 16. Copa Americu nakon što je u finalnom dvoboju svladala Kolumbiju. Jedini pogodak na susretu zabio je Lautaro Martinez u drugom produžetku...

Od Argentine do Argentine! Reprezentacija Kolumbije krenula je u svoj veliki pozitivni niz nakon poraza od Argentine, 2. veljače 2022. godine, ali protiv istog protivnika posustali su na posljednjem koraku prije trofeja.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gaučosi su slavili s 1:0 nakon 120 minuta igre, obranili naslov na ovom natjecanju te tako stigli do rekordne 16. Copa America, čime su prestigli Urugvaj. S druge strane, Kolumbija ostaje na jednoj titulu.

Nakon 90 minuta igre nije bilo golova, a posebno je pamtljiva 66. minuta kada je Lionel Messi bio prisiljen napustiti igru zbog ozljede. Najbolji igrač Argentine nije mogao suspregnuti suze od tuge, ali to je potpuno zaboravio nekih sat vremena kasnije.

Igrala se 112. minuta. Bila je to dobra kombinacija Argentinaca, Giovani Lo Celso progurao je loptu u prostor za Lautara Martineza koji se sjurio prema protivničkom golu i matirao Camila Vargasa za svoj ukupno peti pogodak na turniru.

Kolumbija je imala svoje šanse, no nije ih uspjela iskoristiti. Utakmica se praktički raspala u produžetku, čekali su se čak i penali, no jedan trenutak nepažnje, odnosno argentinske kvalitete, odlučio je pobjednika.

Bila je ovo 145., a ujedno i posljednja utakmica Angela Di Marije za reprezentaciju. test

Copa America, finale:
Argentina - Kolumbija 1:0

FOTO:EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Copa America 2024, nokaut faza

finale

Argentina1:0 *Kolumbija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Copa America 2024, nokaut faza

finale

Argentina1:0 *Kolumbija

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!