Nogomet

Zahuktava se borba za vrh, Haka pobjedom želi proslaviti rođendan

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2024.
Zahuktava se borba za vrh, Haka pobjedom želi proslaviti rođendan

Pred nama je novi zanimljiv okršaj u finskom prvenstvu gdje će igrati Haka i Ilves Tampere. Domaćin je u slavljeničkom raspoložnju, puni 90 godina postojanja i sigurno će sve htjeti začiniti pobjedom...

I dok se završavaju uzbuđenja Europskog prvenstva, neka prvenstva počinju, dok druga, ona malo sjevernija, u punom su jeku. Jedno od njih je i finska Veikkausliiga gdje danas svoju međusobnu utakmicu igraju Haka i Ilves Tampere. Njihov dvoboj na rasporedu je od 18 sati, a sudit će ga Dennis Antamo.

Igraj na Haka - Ilves Tampere na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izuzetno je dramatično u borbi za prvo mjesto, a prvih šest ekipa na ljestvici unutar četiri je boda razlike i sve je potpuno otvoreno. Haka je posljednja od tih momčadi, trenutno šesta s 24 osvojena boda iz 14 utakmica i gol razlikom 22:18.

Protiv jednog konkurenta, SJK-a, izgubila je na gostovanju s 2:1, nakon čega je istim rezultatom slavila u gostima kod KPV-a. Proteklog vikenda igrala je također u gostima, protivnik je bio Mariehamn, a Haka je odigrala jako dobro, slavila s 0:3 i na najbolji mogući način najavila današnju utakmicu.

Ne pamte dobro posljednju međusobnu utakmicu, odigranu prije gotovo dva mjeseca, kada je Ilves na svom terenu slavio s visokih 5:0, a pet različitih igrača upisalo se u strijelce. Haka je kod rezultata 0:0 promašila penal tako da taj dvoboj sigurno ima gorak okus. Četiri prethodne međusobne utakmice donijele su barem po jedan pogodak sa svake strane.

Ilves je na ljestvici četvrti s 26 osvojenih bodova, ali i utakmicom više od današnjeg protivnika, s gol razlikom 30:17. Odigrao je sjajno u prošlom kolu protiv velikog konkurenta, HJK Helsinkija, i svladao ga s 3:0. Bio je to prekid niza od tri utakmice bez pobjede, u dva navrata remizirali su 2:2 protiv posljednjeg Lahtija odnosno SJK-a, koji ih je i svladao s 2:1.

U kadru domaće momčadi neće biti Liama Hughesa zbog ozljede, Elias Mastokangas ima žute kartone, dok su pod znakom pitanja Ryan Mahuta i Nikolas Talo. S obzirom na to da klub slavi svoj 90. rođendan, bit će veselo u svakom slučaju, no sve će za njih biti bolje ako momčad na terenu dođe do pobjede.

Što su rekli

Andy Smith, trener Hake: "Velika je utakmica pred nama, ali za nju se pripremamo kao i za svaku drugu. Bit ćemo spremni na sve što nam bude nosila. Ostajemo pozitivni, vjerujemo u ono što radimo i ono u čemu smo dobri. Idemo na teren pokazati naš najbolji nogomet."

Maissa Fall, igrač Hake: "Bit će dobra utakmica, na stadionu će biti sjajna atmosfera. Važna utakmica u borbi za pozicije na ljestvici, ali isto tako jer smo izgubili 5:0 u gostima protiv njih i sada im za to želimo uzvratiti. Neće biti lako, ali radit ćemo na pobjedi, moramo biti čvrsti i raditi kao momčad. Znamo što je bilo loše u prvoj utakmici i sada ćemo to pokušati popraviti."

Mjesto, vrijeme, suci

Tehtaan Kenta, Valkeakoski, 18:00

Sudac: Dennis Antamo

Nedostaju

Haka: Mahuta, Talo (pod upitnikom), Mastokangas (kartoni), Hughes (ozljeda)

Ilves: (-)

Zadnji susret

Prije nešto manje od dva mjeseca Ilves je visoko slavio na domaćem terenu s 5:0.

Prognoza

Gostujući sastav danas je u statusu favorita, ali očekujemo bogatu utakmicu s golovima na obje strane. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!