Rukomet

U-20: Hrvatska ima težak zadatak protiv vršnjaka iz Mađarske

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2024.
U-20: Hrvatska ima težak zadatak protiv vršnjaka iz Mađarske

Večeras kreće razigravanje od 9. do 16. mjesta na Europskom rukometnom prvenstvu do 20 godina. Hrvatski rukometaši igraju protiv vršnjaka i Mađarske i traže drugu pobjedu na turniru...

Hrvatska rukometna reprezentacija do 20 godina večeras igra utakmicu Europskog prvenstva protiv Mađarske, u razigravanju od devetog do 16. mjesta. Njihov dvoboj igra se u dvorani Tri Ljilje u Laškom, a pravdu na susretu dijelit će Islanđani Svavar Petursson i Sigurdur Thrastarson.

Igraj na Mađarska - Hrvatska (U-20) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mađarska je u prvom kolu slavila s 27:24 protiv vršnjaka iz Češke predvođena Tamasom Kovacsom koji je zabio šest pogodaka, dok je Roland Terjek dodao pet golova. Odličan je na golu bio Nandor Gyori s 15 obrana. Nešto uvjerljivije bilo je u drugom kolu protiv Rumunjske rezultatom 32:26, a ponovno je odličan bio Kovacs sa sedam golova. I drugi vratar Attila Radvanszki istaknuo se u ovoj utakmici s 14 obrana.

Treće kolo donijelo je izravan dvoboj u borbi za prolazak među osam najboljih protiv vršnjaka iz Norveške. Skandinavci su ipak bili bolji, slavili su s 35:32, a Mađarima nije pomoglo ni deset pogodaka Tamasa Kovacsa i sedam pogodaka Janosa Daniela Barne. Vratari su zajednički obranili tek sedam lopti što se, kada gledamo konačan rezultat, pokazalo i ključnim.

Zbog toga u razigravanju od 9. do 16. mjesta prenose dva boda, za razliku od hrvatskih rukometaša koji prenose jedan, s obzirom na remi, poraz i pobjedu u grupnoj fazi natjecanja. U svakom slučaju, očekivalo se malo više, ali sada će morati dati sve od sebe kako bi barem osigurali da ne razigravaju za neko od posljednja četiri mjesta.

Odmah na otvaranju upisan je poraz od Austrije koja je dominirala većim dijelom utakmice, u drugom poluvremenu održavala prednost i slavila s 27:23. Hrvatsku je predvodio Aleksandar Čaprić sa šest golova. U drugom kolu Hrvatska je vodila većim dijelom utakmice protiv Sjeverne Makedonije, no njihov protivnik nadoknadio je zaostatak i došao do poravnanja i remija (24:24). Po šest pogodaka za Hrvatsku su zabili Marko Bajan i Niko Franković.

Treće kolo donijelo je pobjedu protiv Crne Gore od 34:26, ali svejedno je grupnu fazu završila trećeplasirana iza Austrije koja je ostvarila dvije pobjede i jedan remi te Sjeverne Makedonije koja je pobijedila Crnu Goru i remizirala s Hrvatskom i Austrijom. Osim današnjeg dvoboja s Mađarskom, hrvatski rukometaši još će igrati protiv Slovenije i Srbije.

Mjesto, vrijeme, suci

Tri Lilije, Laško, 19:00

Suci: Svavar Petursson, Sigurdur Thrastarson (oba Island)

Zadnji susret

Zadnji put su se susreli 2018. godine kada je u prijateljskoj utakmici Hrvatska slavila rezultatom 34:25.

Prognoza

S obzirom na prikazano na ovom prvenstvu, Mađarska je danas favorit, ali očekujemo veći broj postignutih pogodaka. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!