Nogomet

Ni jedni ni drugi nisu u najboljoj formi, ali u međusobnom dvoboju traže bodove

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2024.
Ni jedni ni drugi nisu u najboljoj formi, ali u međusobnom dvoboju traže bodove
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Večeras od 19 sati igra se utakmica 14. kola švedskog prvenstva u kojoj će snage odmjeriti Halmstads i AIK. Obje ekipe muče se s rezultatima ove sezone pa je ovo idealna prilika za povratak u formu...

Švedsko prvenstvo nastavlja se večeras s dvije utakmice 14. kola, a ona nama interesantnija jest dvoboj Halmstadsa i AIK-a. Ova dva kluba odmjerit će snage na Örjans Vallu u Halmstadsu s početkom u 19 sati, a prvi sudac dvoboja bit će Kristoffer Karlsson.

Igraj na Halmstads - AIK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ni jedna ni druga momčad trenutno ne briljira ove sezone. Halmstads je trenutno na desetom mjestu ljestvice s 19 bodova iz 13 odigranih utakmica i gol razlikom 18:24. U današnji dvoboj ulazi nakon jako slabog nastupa protiv vodećeg Malmöa koji je slavio s visokih 5:1. Jedini pogodak za poražene postigao je Birnir Ingason kojem je to ujedno bio i prvi u sezoni.

Bila je to ujedno i prva utakmica nakon jednomjesečne pauze tijekom koje je odigrao tri prijateljska dvoboja. Remizirao je bez golova protiv GAIS-a, zatim 1:1 protiv Koldinga, da bi u zadnjoj utakmici poražen nakon golijade od Hackena (4:2). U zadnjih sedam prvenstvenih susreta upisao je dvije pobjede i pet poraza.

S druge strane, AIK je trenutno na 12. mjestu ljestvice sa 17 osvojenih bodova iz 13 utakmica i gol razlikom 24:29. U prošlom kolu igrao je kod kuće protiv 14. Kalmara koji je odnio pobjedu rezultatom 1:2. Jedini pogodak za poražene postigao je Ioannis Pittas koji je ove sezone u 18 utakmica u svim natjecanjima postigao deset golova i skupio jednu asistenciju.

Tijekom jednomjesečne pauze momčad iz Stockholma odigrala je dvije prijateljske utakmice. Prvi je izgubila kao domaćin protiv Viking s 1:2, da bi zatim upisala i poraz od Sparte Prag rezultatom 3:1. U zadnjih sedam kola AIK ima isti broj pobjeda i poraza kao i njegov suparnik.

Kod domaćina nema Mohammeda Naeema zbog pretrpljene ozljede ligamenata, dok je Gabriel Wallentin pod znakom pitanja. AIK za gostovanje neće imati na raspolaganju trojicu igrača, Martina Ellingsena, Abdihakima Alija i Alexandera Fesshaije koji su u procesu oporavka od ozljede.

Mjesto, vrijeme, suci

Örjans Vall, Halmstad, 19:00

Sudac: Kristoffer Karlsson

Nedostaju

Halmstads: Naeem (ozljeda), Wallentin (pod upitnikom)

AIK: Ellingsen, Ali, Fesshaie (ozljede)

Zadnji susret

U utakmici 28. kola protekle sezone, odigranoj krajem listopada 2023., AIK i Halmstad su u Stockholmu remizirali 1:1.

Prognoza

Obje momčadi muče se s formom u zadnje vrijeme, pa ćemo tako večeras prognozirati tijesnu pobjedu domaće momčadi. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!