Ostali sportovi

Erik Fabian Kaurin postavio svjetski rekord u bacanju diska

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2024.
Erik Fabian Kaurin postavio svjetski rekord u bacanju diska

Odličan rezultat hrvatskog paraatletičara Erik Fabian Kaurin postavio je svjetski rekord u bacanju diska u kategoriji F46. Dogodilo se to na mitingu Zagreb Open 2024. u Sportskom parku Mladost...

Hrvatski paraatletičar Erik Fabian Kaurin postavio svjetski rekord u bacanju diska u kategoriji F46 na Međunarodnom paraatletskom mitingu Zagreb Open 2024. koji je u nedjelju održan u Sportskom parku Mladost.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kaurin je bacio disk 52.85 metara, što je za 21 cm bolji rezultat od dosadašnjeg svjetskog rekorda Kineza Houa Zhanbiao iz 2015. godine.

Ovo nije paraolimpijska disciplina, no to ne umanjuje uspjeh 23-godišnjeg Kaurina, člana PAK Uriho.

"Znao sam da mogu baciti rekord, u zadnje vrijeme sam imao konstantu, bio sam spreman. Trener Roland Varga me odlično pripremio, vjerovao je u mene", kazao je 23-godišnji mladić iz Kutine.

Premda ova disciplina nije paraolimpijska, Kaurin će ipak nastupiti u Parizu i to u svojoj glavnoj disciplini kugli.

"Za Pariz se pripremam za kuglu, danas sam bacio 15.18m. Svjetsko prvenstvo u Kobeu nije dobro prošlo, no uspio sam se oporaviti od ozljede i u Pariz idem po osobni rekord. Bit će to moje prve paraolimpijske igre, emocije su na 100 posto i jedva čekam nastup", poručio je Kaurin.

Na četvrtom izdanju Zagreb Opena nastupilo je više od 80 natjecatelja iz 10 europskih zemalja, među kojima i brojni osvajači paraolimpijskih odličja.

Nije bilo klasičnih podjela medalja po disciplinama, svi natjecatelji dobili su medalju za sudjelovanje u startnom paketu, a po završetku natjecanja posebno je nagrađeno pet najboljih muških i pet najboljih ženskih rezultata po bodovanju Međunarodne paraatletske federacije.

U muškoj konkurenciji najuspješniji rezultat mitinga ostvario je srpski paraatletičar Vladimir Radojičić postavivši europski rekord u bacanju diska u kategoriji F51 sa 13.10m.

Kod djevojaka je najvredniji rezultat ostvarila Britanka Ali Smith (T38) slavivši u utrci na 100m s rezultatom 13.32 sekunde.

"Iznimno smo zadovoljni kako je proteklo četvrto izdanje zagrebačkog paraatletskog mitinga. Zagreb Open je okupio veliki broj parasportaša, uz brojne natjecatelje iz naših susjednih zemalja, bilo je i sudionika iz Velike Britanije, Grčke, Bugarske. Mnogima je to bilo i zadnje atletsko natjecanje prije paraolimpijskih igara u Parizu. Ponosni smo i zadovoljni jer miting iz godine u godinu raste", kazala je Marina Banović, predsjednica PAK Uriha, organizatora natjecanja. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!