Rukomet

Hrvatski rukometaši nastavljaju s pripremama za Olimpijske igre

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2024.
Hrvatski rukometaši nastavljaju s pripremama za Olimpijske igre

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja se pripremati za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Do početka natjecanja ostalo je 12 dana, ali intenzitet se ne smanjuje...

Hrvatska muška seniorska reprezentacija nastavlja s pripremama za Olimpijske igre u Parizu koje se održavaju od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. godine.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Opatijski dani protječu radno i mirno. Ritam je isti kao i u prvoj fazi u Prelogu; od ustajanja u 06:30, aktivacije, doručka, kratkog predaha pa slijedi trening od 10:30 do 12:30, a najčešće i do 13:00 sati. Trening je vrlo intenzivan, i još se ne smanjuje ni za jedan stupanj, premda je do Igara ostalo samo 12 dana.

Nakon kratkog dogovora s izbornikom Dagurom Sigurdssonom o planu treninga za taj dan, najprije na scenu stupa kondicijski "mag" Šime Tomašević. Sva moderna pomagala i čuda za tjelesnu pripremu raspoređena su po dvorani "Marino Cvetković" prije dolaska igrača. Onda počinje "mučenje".

Igrači se naizmjenično rotiraju na spravama, mnogi često pogledaju i prema nebu, kao da se pitaju "što meni ovo treba?", ali vjerojatno odmah pomisle i na magiju Olimpijskih igara i idu dalje. I tako to traje dobrih 45 minuta.

Tada na scenu stupa izbornik sa svojim pomoćnicima. Kreće rukometni rad. Tri vratara pod paskom Valtera Matoševića, smjenjuju se među vratnicama, a igrači kreću s igrom za unaprijed dogovorene akcije obrane ili napada.

Onaj prvi dio pod posebnom je paskom našeg nekadašnjeg "ministra obrane" Denisa Špoljarića koji je prvi suradnik izbornika. "Dempa" ne govori puno. On pamti detalje i analizira ih zajedno s izbornikom naknadno poslije ručka koji je na rasporedu u 13:30 sati. Nakon toga slijedi obavezni odmor do 16:00 sati.

Kao i u Prelogu, poslijepodne je rezervirano za oporavak i odmor. Ovdje nema natjecanja u pikadu, stolnom tenisu ili bilijaru. No, ima u ronjenju, plivanju... Tu je svaki dan barem jedan zajednički sastanak s analizom, za početak Francuske koja ih čeka u srijedu u 18:00 sati, ali i ostalih suparnika s kojima ćemo igrati u Parizu.

Snimke prijateljskih susreta naših suparnika u Parizu skupljaju se sa svih strana svijeta. Inače, igračima je preporučeno da se nikako ne izlažu suncu u najtoplijem razdoblju dana, i tako iscrpljuju tijelo i skupljenu energiju tijekom napornih treninga. Kupanje im nije zabranjeno, ali je preporučeno da se odradi u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima ukoliko baš netko želi. A tome je teško odoljeti kada vam je plaža na 20 metara od sobe, a vani je 35 stupnjeva.

Sjajno je vidjeti da dečki svaki zahtjev i naputak izbornika ispunjavaju bespogovorno. I doista mogu biti uzor mnogima. U opatijskoj dvorani Marino Cvetković koja je samo njima na raspolaganju cijeli dan te u hotelu Ambasador imaju savršene uvjete, kao što je to bilo i u hotelu Panorama u Prelogu. Premda je sezona u punom jeku, vrijedni djelatnici hotela na čelu s direktorom Mladenom Kapovićem, pobrinuli su se da dečkima ništa ne nedostaje. I sasvim je izvjesno da ćemo se u Opatiju ponovno vratiti.

Inače, reprezentacija će u utorak ujutro obaviti trening u Opatiji i nakon ručka krenuti prema Chartresu gdje u srijedu igra protiv olimpijskog pobjednika iz Tokija. Leti se s Krka i vraća odmah nakon utakmice da se izgubi što je moguće manje vremena. Bit će to posljednja provjera prije četiri dana završne glazure i puta u Pariz na Olimpijske igre.

Podsjećamo, Hrvatska je u Skupini A, zajedno s Japanom s kojim otvara turnir 27. srpnja u 14:00 sati. Dva dana kasnije igra se protiv Slovenije u 11:00 sati. U isto vrijeme, 31. srpnja na rasporedu je susret protiv Njemačke. Nakon toga, slijedi susret sa Švedskom 2. kolovoza u 14:00 sati, a završni susret je protiv Španjolske, 4. kolovoza u 21:00 sat. test

Autor: HRS.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!