Rukomet

Kuzmanović: 'Izbornik je sve dobro pripremio', Šarac: 'Zasad sve protječe u najboljem redu'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2024.
Kuzmanović: 'Izbornik je sve dobro pripremio', Šarac: 'Zasad sve protječe u najboljem redu'
Foto: EPA

Hrvatski rukometni reprezentativci Dominik Kuzmanović i Josip Šarac osvrnuli su se na dosadašnji tijek priprema. Nakon što je prvi dio priprema bio više usmjeren na fizički aspekt, sada je malo veća usredotočenost na taktičke detalje...

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se za Olimpijske igre. Dominik Kuzmanović ističe da je sada vrijeme za usavršavanje detalja uoči prijateljske utakmice u Francuskoj:

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Radi se jako naporno, tako mora i biti, sad smo se već približili polovici drugih priprema. Sad usavršavamo detalje i dogovaramo se zadnje stvari. Čeka nas još jedna prijateljska utakmica u Francuskoj gdje ćemo još izbrusiti detalje i što još možemo popraviti, što trebamo raditi i izbjegavati."

Gust raspored na turniru ne ostavlja puno prostora za analize:

"Počeli smo s video analizama, pripremamo se za protivnike. Igramo svaka dva dana i tako neće biti vremena za to. To je izbornik sve dobro pripremio", dodao je Kuzmanović.

Josip Šarac kaže da je za sada sve dobro, da nema ozljeda i da je sada nešto veći fokus na taktičkom dijelu:

"Zasad sve protječe u najboljem redu, svi smo zdravi, trudimo se na treningu i dajemo maksimum. Izuzetno je težak dio priprema, u Prelogu smo radili na fizici i taktici, sada možda malo više taktike, iako ima dosta fizike. Polako završavamo, slijedi pripremna utakmica s Francuskom, mislim da smo relativno dobro spremni, Šime (Tomašević) je odradio dobar posao po pitanju fizike, još slijedi taktika i polako dalje."

"Vježbamo sve pomalo, vježbali smo 6-0 obranu, jučer malo 5-1, ali većinom vježbamo tranziciju u napad, da budemo što brži i efikasniji. To je neki stil koji pokušavamo primijeniti. Prije je to bilo tromije, sad to malo želimo promijeniti, brži u kontrama i polukontrama", dodao je Šarac. test

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!