Ostali sportovi

Spahović nokautirao Gruzijca, Bojković slavio u borbi večeri

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2024.
Spahović nokautirao Gruzijca, Bojković slavio u borbi večeri
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Proteklog vikenda Banja Luka je bila domaćin FNC-ove priredbe koja je opet ponudila pregršt uzbuđenja. na borilačkoj sceni. U borbi večeri Marko Bojković svladao je Arlena Ribeira i tako ostao neporažen...

Preliminarni dio večeri na FNC-u 18 sastojao se od dvije borbe, a prva od njih bila je između BiH borca Frane Brnade i Moldavca Nicolaeja Gisca, dok se u drugoj Nikola Đurđev iz Srbije borio protiv Britanca Pava Sahota.

Igraj na borilačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi meč završio je nakon tri odrađene runde. Čuli smo i završno zvono, a do pobjede je jednoglasnom odlukom sudaca stigao Brnada, druge u profesionalnoj karijeri. Do pete pobjede stigao je Đurđev koji je Britanca prvi put u karijeri prisilio na predaju. Tapkao je zbog gušenja s leđa.

U sljedećem meču Veljko Aleksić borio se protiv hrvatskog Austrijanca Antonija "The Snipera Budimira, a do pobjede je stigao srpski predstavnik jednoglasnom odlukom sudaca, nakon što meč nije završen prekidom.

Četvrti meč donio je dvoboj Milenka Stamatovića i Carlosa Eduarda. Ni taj meč nije završen prekidom, bile su to vrlo zahtjevne tri runde za oba borca, no odlučili su suci. Jednoglasno je slavio predstavnik Crne Gore protiv upornog Brazilca.

Sljedeći je dvoboj bio poseban i po tome što se radilo o kickboxing meču s malim rukavicama koji je propisan na tri runde u tri minute. Borili su se Miloš Janičić i Ivan Đorđević koji su u borbu ušli vrlo motivirani, a nije nedostajala i pokoja psovka i uvreda prije početka.

Posebno je zanimljiva bila treća runda kad su i jedan i drugi tražili pobjedom prekidom. Nije se dogodilo i suci su imali težak zadatak, a pobjedu je podijeljenom odlukom odnio Dobrijević.

Nakon kickboxa, uslijedio je meč Ivana Sičaje protiv Tea Saldana Smitha koji predstavlja švicarsku. Do šeste pobjede karijere stigao je hrvatski borac koji je bio bolji protivnik kroz veći dio meča, kontrolirao je situaciju u ringu, ali je njegov suparnik uspio izdržati puno toga.

Sunaslovna borba večeri otišla je na stranu bosansko-hercegovačkog predstavnika Tomislava Spahovića protiv Šota Gvasalija iz Gruzije. Iako je Gvasalia iskusniji suparnik, Spahović se odmah nametnuo kao bolji borac i tehničkim nokautom u prvoj rundi završio je meč.

U borbi večeri Srbin Marko Bojković borio se protiv Arlena Ribeira iz Brazila. S jedne strane jedan vrlo talentirani borac iz regije, a drugi bivši izazivač za FNC-ovu titulu lake kategorije.

Već u prvoj rundi Ribeiro je zaradio veliku oteklinu na desnom oku, a Bojković ubrzo došao do situacije završiti meč polugom na protivnikovoj desnoj ruci. To mu je bila ukupno sedma pobjeda karijere, a prvi poraz još nije dočekao. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!