Nogomet

Još jedan bivši igrač Dinama pojačao redove Zrinjskog

Mario Borko • ponedjeljak, 15.07.2024.
Još jedan bivši igrač Dinama pojačao redove Zrinjskog
Foto: Pixsell

Petar Mamić karijeru će nakon kratke epizode u Cluju nastaviti u Zrinjskom iz Mostara. Igrač koji je prošao sve mlađe dobne kategorije Dinama, a za prvu momčad zaigrao samo dva puta, nosio je dres nekoliko hrvatskih prvoligaša...

Zrinjski Mostar prošle je sezone nakon dva vezana naslova prvaka i premijernog nastupa u grupnoj fazi europskog natjecanja u prvenstvu završio drugi iza Borca. Plemići žele ponovno zasjesti na vrh Premijer lige BIH, a najnovije pojačanje u momčadi Marija Ivankovića je Petar Mamić.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lijevi bočni započeo je svoj nogometni put u Dinamu, ali nakon kaljenja u Dinamu 2 i Lokomotivi nije dočekao pravu priliku u prvoj momčadi i otišao je graditi karijeru u inozemstvo. Nije se dugo zadržao u Frosinoneu prije nego što se vratio u Inter Zaprešić. U Hrvatskoj je kasnije igrao za Rijeku i Varaždin, a onda je otišao u poljski Raków.

Iz Poljske se vratio u Hrvatski dragovoljac, a najdublji trag ostavio je u Litavskom Žalgirisu. U siječnju se pridružio Cluju, ali nakon tri utakmice potpuno je ispao iz momčadi i sada s 28 godina dolazi u Mostar.

“Dobio sam ponudu od Zrinjskog i nisam morao puno razmišljati. Veselim se novom izazovu. Znam da će cilj kluba borba za trofeje i ulazak u grupnu fazu europskog natjecanja. grao sam s Posavcem u Varaždinu, golmanom Marićem u mladoj reprezentaciji. Znam Mlinara, dok je Kiš je prije mene bio u Žalgirisu. S puno sam suigrača bio u kontaktu prije tako da će prilagodba biti brza. Generalno sam u dobrom stanju, puno sam trenirao individualno, čak kratko i s ekipom i bit ću spreman za prve utakmice da pomognem ekipi.”

Mamić je pet puta nastupio za hrvatsku reprezentaciju do 21 godine, a još uvijek nije poznato na koje razdoblje je sklopljena suradnja između njega i Zrinjskog. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!