Nogomet

Giroud se oprostio od francuske reprezentacije i odlazi u Hollywood

HINA, Mario Borko • ponedjeljak, 15.07.2024.
Giroud se oprostio od francuske reprezentacije i odlazi u Hollywood
Foto: EPA

Najbolji strijelac u povijesti francuske nogometne reprezentacije Olivier Giroud rekao je zbogom dresu Tricolora, a nakon odmora odlazi u SAD gdje će se priključiti LAFC-u...

Francuska je drugo Europsko prvenstvo u nizu završila ranije od očekivanog. Nakon poraza u osmini finala 2021., Francuzi su u Njemačkoj stigli do polufinala, a da su pritom nisu postigli nijedan pogodak iz igre. To bi vjerojatno bilo drugačije da je Oliver Giroud koju godinu mlađi, ali 37-godišnjak je na zalasku karijere, imao je sporednu ulogu i sad je nakon turnira odlučio reći konačno zbogom.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Došao je trenutak od kojeg se užasavam, oproštaj s francuskom reprezentacijom. Moja karijera u francuskom dresu nije uvijek bila duga, tiha rijeka, ponekad sam patio od kritika, ali duboko u sebi, nikada nisam prestao vjerovati u to", rekao je.

Giroud je za francusku vrstu debitirao 11. studenog 2011. u prijateljskom susretu protiv SAD. Upisao je 137 nastupa, samo su Hugo Lloris (145) i Lilian Thuram (142) skupili više, a pritom je postigao rekordnih 57 pogodaka.

Stasiti napadač skinuo je s trona Thierryja Henryja koji je za Pijetlove u 123 nastupa zabio 51 gol. Girouda će uskoro prestići Kylian Mbappé koji trenutno na brojci od 48 zgoditaka, a novi igrač Real Madrida još nije proslavio ni 26. rođendan.

U francuskom dresu Giroud je osvojio svjetski naslov 2018. godine, svjetsko srebro četiri godine kasnije, europsko srebro 2016., te Ligu nacija 2021.

“"Postali smo nerazdvojna skupina prijatelja pod budnim okom jednog čovjeka, Didiera Deschampsa, kojem zahvaljujem na povjerenju. Unatoč našim usponima i padovima, omogućio mi je da postanem najbolji strijelac u povijesti Bluesa", poručio je napadač koji će se nakon odmora pridružiti Llorisu u Los Angelesu gdje će zajedno braniti boje LAFC-a. test

FOTO: EPA/Leszek Szymanski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!