Rukomet

Hrvatski rukometaši do 20 godina i drugi dio Europskog prvenstva otvorili porazom

Mario Borko • ponedjeljak, 15.07.2024.
Hrvatski rukometaši do 20 godina i drugi dio Europskog prvenstva otvorili porazom
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija do 20 godina na Europskom prvenstvu u Sloveniji razigrava za pozicije od devetog do 16. mjesta. U prvoj utakmici te faze izgubila je od Mađara koji su kroz cijeli susret bili dominantni i zasluženo slavili...

Na Europskom rukometnom prvenstvu do 20 godina započela je druga faza turnira. Hrvatska je nakon prvog dijela, umjesto u borbi za medalju, završila u fazi razigravanja od devetog do 16. mjesta. Tu fazu natjecanja Hrvatska je otvorila protiv Mađarske, a sjeverni susjedi slavili su s 28:25.

Igraj na rukometni Euro do 20 godina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mađari su cijelu utakmicu imali pod kontrolom, mogli su pobijediti i uvjerljivije, ali je Hrvatska solidnom završnicom uspjela ublažiti poraz. Početak, do 4:3 mađarskog vodstva, bio je solidan, ali Mađarska nakon toga bježi na 9:4 i do poluvremena, 14:9, uspješno brani tu prednost.

Izabranici Slavena Radića nisu se pojavili na početku drugog dijela. Mađarska je u 15 minuta pobjegla na plus osam i Hrvatskoj je prijetio težak poraz. Ipak, mladi hrvatski rukometaši se bude i četiri minute prije kraja dolaze na minus dva. Mađarska je u tom trenutku zaradila i dvije minute isključenja, ali uspjela je obraniti prednosti.

Tian Borovec bio je ime broj jedan u hrvatskoj reprezentaciji. Zabio je čak osam golova, a Aleksandar Čaprić i Luka Malinarich postigli su svaki po pet. Kod Mađara su najefikasniji bili Robin Molnar i Šandor Kathi s po šest pogodaka.

Hrvatske rukometaše u ovoj fazi čekaju još dvije utakmice protiv domaćina Slovenije i Srbije. Slovenci su uvjerljivo s 34:26 pobijedili Srbiju i ako u idućem susretu budu bolji od Hrvatske to će značiti da Radićevi izabranici razigravati za pozicije od 13. do 16. mjesta. test

M20 EHF EURO, SKUPINA J, 1. KOLO::
HRVATSKA – MAĐARSKA 25:28
SLOVENIJA – SRBIJA 34:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!