Košarka

Nekad nezamjenjivi veznjak Atletico Madrida povratak u formu traži na posudbi u Sevilli

Mario Borko • utorak, 16.07.2024.
Nekad nezamjenjivi veznjak Atletico Madrida povratak u formu traži na posudbi u Sevilli
Foto: EPA

Španjolski nogometni prvoligaš Sevilla službeno je obznanio kako će iduće sezone na posudbi iz madridskog Atletica u tom klubu boraviti 29-godišnji vezni igrač Saul Niguez...

Sevilla je u silaznom trendu i traži pojačanja koja će je vratiti na pravi put. Jedno od njih je veznjak Atletico Madrida Saul Niguez koji dolazi na jednogodišnju posudbu, a trebao bi popuniti prazninu u veznom redu koja je ostala još od odlaska Ivana Rakitića u Saudijsku Arabiju.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od početka profesionalne karijere Saul je član Atletica, ali mu ovo neće biti prva posudba. Tijekom sezone 2013./14. bio je član Rayo Vallecana, a u sezoni 2021./22. igrao je za Chelsea.

Ukupno je za Atletico tijekom karijere skupio 427 nastupa i postigao 48 golova. Za španjolsku reprezentaciju je odigrao 19 utakmica i zabio tri gola. Jedan je zabio protiv Hrvatske u rodnom Elcheu, a to je bio najteži poraz Vatrenih u povijesti, 6:0. S Furijom je sudjelovao na Svjetskom prvenstvu 2018., a posljednji poziv zaradio je u studenom 2019. godine.

Niguez je imao velikih zdravstvenih problema nakon ozljede bubrega koju je zaradio još 2015. u utakmici Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena. Iako se uspješno oporavio i kasnije igrao svoj najbolji nogomet, možda je i to jedan od razloga zašto je njegov uspon relativno rano zaustavljen.

Španjolac je posljednjih nekoliko godina bio rotacijski igrač u Atleticu i u 30. godini života na posudbi u Sevilli tražit će više minuta i povratak u staru formu.

Sevilla se prošle sezone nije proslavila. U La Ligi je završila tek na 14. mjestu, a u Ligi prvaka je kao posljednja u skupini ispala iz Europe. U Saulu će dobiti iskusnog igrača, koji još uvijek nije prestar i koji bi trebao biti pojačanje te pomoći klubu da se vrati u borbu za sam vrh. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!