Rukomet

Hrvatski klubovi saznali protivnike u Europskom kupu i Europskoj ligi

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 16.07.2024.
Hrvatski klubovi saznali protivnike u Europskom kupu i Europskoj ligi

Hrvatski rukometni klubovi saznali su svoje protivnike u pretkolima Europskog kupa odnosno Europske lige. U ženskoj konkurenciji to su: Dalmatinka Ploče, Bjelovar, Lokomotiva i Zrinski Čakovec, a u muškoj Poreč i Bjelin Spačva...

U Beču, u sjedištu Europske rukometne federacije danas je održan ždrijeb za novu sezonu EHF Europskog kupa i EHF Europske lige u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Europski kup za rukometašice počinje drugim pretkolom, a u njemu će Hrvatska imati dva predstavnika, Dalmatinku i Bjelovar. Rukometašice iz Ploča neće morati na dalek put jer je njihov suparnik u drugom pretkolu bosanskohercegovački ŽRK Borac. Bjelovarčanke pak čeka put u Tursku, a protivnik im je Üsküdar BSK.

Oba naša predstavnika izvučena su prva u današnjem ždrijebu te će biti domaćini prvih susreta koji su na rasporedu 5./6. listopada, dok će se uzvratne utakmice odigrati 12./13. listopada.

Naš jedini predstavnik u Europskom kupu za rukometaše, RK Poreč, danas je saznao svog protivnika u prvom pretkolu ovog natjecanja. Bit će to turski Spor Toto SK. Prva utakmica na rasporedu je 14./15. rujna kad će porečki rukometaši biti gosti, a uzvrat na domaćem terenu trebao bi se odigrati 21./22. rujna. Ako pobijede turskog predstavnika i prođu u drugo pretkolo, ondje ih čeka britanski London GD.

Oba hrvatska predstavnika u Europskoj ligi za rukometašice svoj europski put u novoj sezoni započinju u trećem. pretkolu, posljednjem prije grupne faze ovog natjecanja. Hrvatske viceprvakinje, rukometašice Lokomotive igrat će protiv španjolskog kluba Atticgo Bm Elche, dok će Zrinski Čakovec saznati svog protivnika nakon odigravanja drugog pretkola.

Naime, rukometašice sa sjevera Hrvatske igrat će s boljim iz ogleda između francuskog Bourgogne Dijon Handball i austrijskog Hypo Niederösterreich. Prva utakmica trećeg pretkola na rasporedu je 9./10. studenog, dok je uzvrat tjedan dana kasnije, odnosno 16./17. studenog. Grupna faza Europske lige za rukometašice počinje u siječnju.

I vinkovačka Bjelin Spačva danas je saznala svog protivnika u pretkolu Europske lige za rukometaše. To će biti islandski Valur. Prva utakmica, koja će se odigrati na Islandu, na rasporedu je 31. kolovoza/1. rujna, dok je uzvrat 7./8. rujna. Ako Bjelin Spačva bude bolja nakon dvije utakmice s Valurom, u grupnoj će ju fazi Europske lige čekati još dva naša predstavnika, MRK Sesvete i RK Nexe. Utakmice u skupini počinju 8. listopada. test

AUTOR: HRS.hr

FOTO: Jozo Čabraja/Kolektiff/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!