Nogomet

Nije bilo iznenađenja: Yamalov gol protiv Francuske najbolji

HINA, Petar Jenjić • utorak, 16.07.2024.
Nije bilo iznenađenja: Yamalov gol protiv Francuske najbolji
Foto: EPA

Pogodak Laminea Yamala u polufinalu Europskog prvenstva protiv Francuske proglašen je za najbolji od strane Uefe. U izboru je sudjelovala skupina tehničkih promatrača u kojoj je bio i Aljoša Asanović...

Gol španjolskog reprezentativca Laminea Yamala u polufinalu protiv Francuske izabran je za najljepši pogodak Europskog prvenstva u Njemačkoj, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Yamal je u 21. minuti polufinalnog ogleda protiv Francuske fantastično pogodio sa 20-tak metara izjednačivši na 1:1.

Mladi napadač Barcelone se među strijelce upisao sa 16 godina i 362 dana čime je postao najmlađi strijelac u povijesti Eura. Do tada je rekord držao Švicarac Johan Vonlanthen koji je na EP-u 2004. u susretu protiv Francuske zabio pogodak s 18 godina i 141 dan.

Yamal je na proteklom Euru postao i najmlađi igrač koji je nastupio. U susretu prvog kola protiv Hrvatske je zaigrao sa 16 godina i 338 dana srušivši rekord koji je na prošlom EP-u postavio Poljak Kacper Kozlowski. Kozlowski je tada protiv Španjolske zaigrao u dobi od 17 godina i 246 dana.

Dodajmo kako je ovo druga nagrada za Yamala koji je proglašen i za najboljeg mladog igrača turnira.

U izboru za najbolji gol sudjelovala je skupina tehničkih promatrača u kojoj su bili: Fabio Capello, Ioan Lupescu, Michael O'Neill, David Moyes, Rafael Benitez, Avram Grant, Packie Bonner, Frank de Boer, Ole Gunnar Solskjar, Aitor Karanka, Jean-Francois Domergue, te bivši hrvatski reprezentativac Aljoša Asanović.

Drugo mjesto na ljestvici najljepših golova protekle europske smotre zauzele su "škarice" Engleza Judea Bellinghama u sudačkoj nadoknadi susreta osmine finala protiv Slovačke, dok je treće mjesto zauzeo gol Švicarca Xherdana Shaqirija protiv Škotske.

Na ljestvici deset najljepših golova Eura nema hrvatskih strijelaca, ali su dva postignuta na utakmicama "Vatrenih".

Na sedmom mjestu je gol Španjolca Fabiana Ruiza u pobjedi Furije 3:0 protiv Vatrenih na otvaranju prvenstva, dok je na devetoj poziciji gol Talijana Mattije Zaccagnija u petoj minuti sudačke nadoknade utakmice protiv Hrvatske. test

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!