Tenis

Nadal nadigrao Borga na otvaranju turnira u Bastadu

HINA, Petar Jenjić • utorak, 16.07.2024.
Nadal nadigrao Borga na otvaranju turnira u Bastadu
Foto: EPA

Rafael Nadal stigao je do pobjede na otvaranju ATP turnira u Bastadu, u dva je seta bio bolji od Lea Borga. To mu je prva pobjeda u pojedinačnoj konkurenciji još od Roland-Garrosa...

Španjolski teniski velikan Rafael Nadal plasirao se u 2. kolo ATP turnira u švedskom Bastadu nakon što je pobijedio Lea Borga sa 6:3, 6:4.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to Nadalov prvi nastup u pojedinačnoj konkurencijinakon eliminacije u prvom kolu Roland-Garrosa.Posljednji meč u singlu odigrao je 27. svibnja izgubivši od Alexandera Zvereva.

Bivši najbolji tenisač svijeta nije imao previše problema protiv sina švedske teniske legende Bjorna Borga, 21-godišnjeg Lea Borga, trenutačno 461. na svijetu. Njegov otac je tijekom karijere osvojio 66 turnira pri čemu 11 Grand Slamova (šest u Roland Garrosu, te pet u Wimbledonu).

"Za mene je bila velika čast igrati protiv sina jedne od najvećih legendi u povijesti našeg sporta. Mislim da je igrao prilično dobro, pred njim je velika budućnost. Želim mu sve najbolje" kazao je Nadal koji je u karijeri osvojio 92 turnira pri čemu 22 Grand Slama.

Rafa, koji je trenutačno 261. na svijetu, u ponedjeljak je nastupio i u parovima s Norvežaninom Casperom Ruudom pobijedivši Guida Andreozzija i Miguela Angela Reyesa-Varelu sa 6:1, 6:4.

Natječući se u Bastadu po prvi put od svog trijumfa 2005. godine, Nadal se zahvalio i publici.

"Puno mi znači igrati pred punom publikom. To mi daje energiju da nastavim vježbati svaki dan", rekao je Nadal, koji se našalio dodavši kako u Bastadu brani svoj naslov iz 2005., 19 godina kasnije.

U drugom kolu Nadala čeka Britanac Cameron Norrietest

ATP Bastad, 1. kolo:
Rafael Nadal - Leo Borg 6:3, 6:4

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!