Tenis

Martić rutinski do pobjede na startu Palerma, slijedi puno teži zadatak

Petar Jenjić • utorak, 16.07.2024.
Martić rutinski do pobjede na startu Palerma, slijedi puno teži zadatak
Foto: EPA

Petra Martić upisala je pobjedu u meču prvog kola WTA turnira u Palermu. Hrvatska predstavnica slavila je u dva seta protiv kolumbijske tenisačice Emiliane Arango...

Nastup na WTA turniru u Palermu uspješno je otvorila Petra Martić koja je nakon Wimbledona došla na rub TOP 100 (99.). Hrvatska predstavnica u prvom kolu nije imala prevelikih problema protiv Emiliane Arango.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kolumbijska tenisačica, trenutno 120. tenisačica svijeta, nije bila previsoka prepreka za Martić, koja je slavila sa 6:2, 6:3 nakon jednog sata i 18 minuta provedenih na terenu. Ovo im je bio prvi međusobni dvoboj.

Hrvatska predstavnica u cijelom je meču dopustila protivnici četiri break šanse, ali sve četiri je uspješno spasila. Dva oduzeta servisa u prvom i jedan u drugom bili su sasvim dovoljni za večerašnju pobjedu.

Drugo kolo donosi značajno višu prepreku, prvu nositeljicu turnira, Qinwen Zheng iz Kine, trenutno sedmu na WTA ljestvici, koja je u prvom kolu izbacila Saru Errani.

Zheng je na otvaranju Wimbledona izgubila od Lulu Sun i sigurno će tražiti iskupljenje dobrim rezultatom u Italiji. test

WTA Palermo, 1. kolo:
Petra Martić - Emiliana Arango 6:2, 6:3

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!