Rukomet

Najteža provjera za hrvatske rukometaše, dvoboj s domaćinom Olimpijskih igara

Petar Jenjić • srijeda, 17.07.2024.
Najteža provjera za hrvatske rukometaše, dvoboj s domaćinom Olimpijskih igara
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras igra posljednju provjeru uoči početka Olimpijskih igara. Protivnik će biti najteži mogući, domaćin Francuska u gostima...

Večeras je na rasporedu posljednja provjera hrvatske rukometne reprezentacije uoči početka Olimpijskih igara u Parizu. Teško se moglo izabrati težeg protivnika, domaćin Francuska bit će velik izazov i dobar pokazatelj kako su izabranici Dagura Sigurdssona radili na pripremama, iako je jasno da se neće sve karte otkrivati.

Igraj na Francuska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S momčadi na put neće kapetan Domagoj Duvnjak koji će zbog lakše ozljede ostati u Opatiji gdje će nastaviti s treninzima. Nakon magnetne rezonancije utvrđeno je da se radi o manjoj rupturi mišića soleusa, a umjesto njega na put će Ivano Pavlović. Duvnjak će nastaviti trenirati po posebnom programu i čekati početak Olimpijskih igara.

S druge strane, francuski izbornik Guillaume Gille poštedjet će Diku Mema koji ima problema s ozljedom šake i sačuvat će ga do početka natjecanja. I bez njega, Francuska ima zaista sjajnu reprezentaciju pa se tako na popisu nisu našli igrači poput: Benoita Kounkoude, Timotheyja N'Guessana ili Ludovica Fabregasa. Na Olimpijskim igrama svoju igračku karijeru zaključit će Nikola Karabatić.

Uoči Hrvatske, Francuzi su "skoknuli" do Njemačke i odigrali prijateljski dvoboj koji su izgubili rezultatom 35:30. Gille u kadru, osim Mema, nije imao Nedima Remilija, Dylana Nahia i Eloima Prandia, a naknadno je priključio Kentina Mahea koji će biti suigrač Dominiku Kuzmanoviću sljedeće sezone u njemačkom bundesligašu Gummersbachu.

Tijekom pripremnog perioda Hrvatska je igrala protiv Egipta i svladala ga s 36:29, uz kombinirano 14 obrana vratara. Egipćani su na prošlom Svjetskom prvenstvu nadigrali Hrvatsku u skupini s 11 razlike i tako je praktički eliminirali s turnira. Ovoga puta hrvatski rukometaši izgledali su potpuno drugačije u odnosu na taj susret, a predvodio ih je Marin Šoštarić s osam golova.

Teško je uopće pobrojati sve međusobne dvoboje Hrvatske i Francuske, ali posljednjeg se dobro sjećamo. Bilo je to na posljednjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj gdje su Francuzi slavili s 34:32. Zadnja hrvatska pobjeda stigla je na Svjetskom prvenstvu 2019. godine rezultatom 23:20.

Dodajmo i to da će Hrvatska na put charterom s Krka i odmah se vratiti nakon utakmice natrag. Već u četvrtak imat će redovan trening. Prva utakmica na Olimpijskim igrama donosi Japan 27. srpnja, nakon čega redom slijede: Slovenija, Njemačka, Švedska i Španjolska.

Što su rekli

Dagur Sigurdsson, izbornik Hrvatske: "U Opatiji dobro treniramo i unaprjeđujemo našu igru. Dolazi nam utakmica s Francuskom i tu ćemo vidjeti gdje smo i kako stojimo. Duvnjak će ostati u Opatiji jer ima lakšu ozljedu pa ne želimo riskirati. Ivano Pavlović će ići s nama, neće biti ništa puno novoga u igri u odnosu na ono što ste već vidjeli, pokušat ćemo ostvariti neke nove taktičke zamisli. Francuska je domaćin Olimpijskih igara i ona ima problema s ozljedama, ali nema sumnje da se želi predstaviti u što boljem svjetlu na domaćem terenu. Vjerujem u dobru utakmicu."

Dominik Kuzmanović, hrvatski reprezentativac: "Radi se jako naporno, tako mora i biti, sad smo se već približili polovici drugih priprema. Sad usavršavamo detalje i dogovaramo se zadnje stvari. Čeka nas još jedna prijateljska utakmica u Francuskoj gdje ćemo još izbrusiti detalje i što još možemo popraviti, što trebamo raditi i izbjegavati."

Mjesto, vrijeme

Chartres, 18:00

Nedostaju

Francuska: Mem (ozljeda)

Hrvatska: Duvnjak (ozljeda)

Zadnji susret

Na Europskom prvenstvu u Njemačkoj ove godine Francuska je slavila rezultatom 34:32.

Prognoza

Radi se o pripremnoj utakmici i isprobavanju još nekih varijanti, ali jasno je da su Francuzi danas u statusu favorita. test

FOTO: Swen Pförtner/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!