Nogomet

Borac brani minimalnu prednost kod albanskog prvaka

Petar Jenjić • srijeda, 17.07.2024.
Borac brani minimalnu prednost kod albanskog prvaka

Prvak BiH, Borac iz Banja Luke, večeras igra uzvratni dvoboj prvog pretkola Lige prvaka. Njegov protivnik je albanska Egnatia koju je svladao u prvoj utakmici s 1:0...

Večeras je na rasporedu uzvratni dvoboj prvog pretkola Lige prvaka u kojem prvak BiH, Borac iz Banja Luke, brani minimalnu prednost protiv albanske Egnatije. Dvoboj se igra Elbasan Areni s početkom u 21 sat, a dvoboj sudi, iz prošle sezone SuperSport HNL-a, dobro nam znani Talijan Fabio Maresca.

Igraj na Egnatia - Borac Banja Luka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Borac je u prvoj utakmici bio jako veliki favorit, imao je i igrača više od 60. minute nakon isključenja Arbina Zejnullaija, a do pobjede je stigao u sami smiraj utakmice. Bilo je tu i prekida zbog neprimjerenog skandiranja pa pitanja hoće li se utakmica nastaviti, a na kraju su Banjalučani prevladali.

U šestoj minuti sudačke nadoknade Damir Hrelja odlično je pogodio glavom nakon ubačaja Sebastiana Herrere. Hrelja je ušao u igru početkom drugog poluvremena i tako opravdao povjerenje svog trenera. Gosti su do kraja ostali bez još jednog igrača, isključen je Edison Ndreca pa će tako dva igrača albanske momčadi preskočiti današnji susret.

Borac je proteklu sezonu završio na prvom mjestu sa 78 bodova, dva više od Zrinjskog, a uoči početka ove odigrao je tri prijateljske utakmice. Prvo je remizirao s Celjem (2:2), nakon toga je bio bolji od rumunjskog Arada s 2:1, da bi na koncu rezultatom 2:0 svladao još jedan rumunjski klub, Hunedoaru.

Prvenstvo u Bosni i Hercegovini otvara 3. kolovoza utakmicom protiv Veleža te se mirno mogao pripremati za ovaj dvomeč. Slična je situacija s njegovim protivnikom kojem će sezona krenuti dva tjedna kasnije, gostovanjem kod Dinamo Tirane.

Egnatia je osnovana 1934. godine, a svoje najveće uspjehe ostvarila je zadnjih nekoliko godina kada se prvo probila iz trećeg u prvi rang, a zatim i osvojila dva nacionalna kupa te prošle sezone, po prvi puta, postala i prvak države. Svoj jedini europski nastup imala je prošle sezone u prvom pretkolu Konferencijske lige kada je ispala od Ararata.

Uoči dvomeča s Borcem odigrala je tri prijateljske utakmice. Remizirala je 2:2 protiv Ružomberoka, a zatim i Maribora, dok je od Budućnosti poražena rezultatom 2:1.

Što su rekli

Mladen Žižović, trener Borca: "Ne želim se ponavljati, ali ova utakmica jako puno znači ovom klubu, igračima i svima nama koji smo vezani za Borac. Njihov glavni cilj je igrati Konferencijsku ligu, ali vidjet ćemo što će se dogoditi na kraju. Ono što je važno jest da imamo kakvu takvu prednost uoči uzvrata, da su igrači spremni i da jedva čekamo utakmicu."

Damir Hrelja, igrač Borca: "Nadam se da ćemo ovu utakmicu odigrati najbolje što možemo i proći u sljedeću rundu. Ostvarili smo pozitivan rezultat na svom terenu, a publika je bila naš 12. igrač. Nadam se da ćemo okruniti prvu utakmicu plasmanom u sljedeću fazu."

Mjesto, vrijeme, suci

Elbasan Arena, Elbasani, 21:00

Sudac: Fabio Maresca (Italija)

Nedostaju

Borac: (-)

Egnatia: Zejnullai, Ndreca (suspenzije)

Zadnji susret

Borac je do vrijedne 1:0 pobjede protiv albanske momčadi stigao pogotkom u samoj završnici susreta.

Prognoza

Jako je teško prognozirati tko će proći u sljedeću fazu, ali od obje momčadi večeras očekujemo barem jedan pogodak. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!