Košarka

Katastrofalna šuterska večer drugog picka ovogodišnjeg NBA drafta

Petar Jenjić • srijeda, 17.07.2024.
Katastrofalna šuterska večer drugog picka ovogodišnjeg NBA drafta
Foto: EPA

Drugi izbor ovogodišnjeg NBA drafta, Alex Sarr, odigrao je izuzetno slabu utakmicu za svoje Washington Wizardse u utakmici Ljetne lige protiv Portland Trail Blazersa…

U tijeku je NBA Ljetna liga, sinoć je briljirao Karlo Matković i njegovi New Orleans Pelicansi mogu biti zadovoljni, no to nije slučaj s Washington Wizardsima koji su na ovogodišnjem draftu kao drugi izbor uzeli Alexa Sarra.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Wizardsi su izgubili 82:80 od Portland Trail Blazersa, a u tome se posebno istaknuo Sarr koji je puno šutirao, ali baš ništa nije donio svojoj ekipi u tom segmentu.

Šutirao jer 0/8 za dva, 0/7 za tricu i 0/2 s linije slobodnih bacanja, a skupio je devet skokova, tri asistencije i tri blokade. Radilo se o najvećem broju pokušaja iz igre bez ubačaja u Ljetnoj ligi barem od 2017. godine.

Kada bi se radilo o utakmici regularne NBA sezone, Sarr bi se izjednačio za drugi najgori učinak u povijesti. Iako doprinosi puno u obrambenom segmentu, ovakav učinak itekako bode u oči.

Mladi francuski košarkaš prošlu je sezonu proveo u australskom Perthu prije nego je odlučio izaći na draft. Do sada u Ljetnoj ligi bilježi 6.7 poena i 6.7 skokova u prosjeku. test

NBA Ljetna liga:
Portland Trail Blazers - Washington Wizards 82:80

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!