Tenis

Marca: Rafael Nadal na popisu sudionika US Opena

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 17.07.2024.
Marca: Rafael Nadal na popisu sudionika US Opena
Foto: EPA

Prema pisanju Marce, španjolski tenisač Rafael Nadal na popisu je sudionika US Opena koji se igra u New Yorku od 26. kolovoza do 8. rujna. Nadal je posljednji Grand Slam sezone osvojio četiri puta...

Španjolska Marca piše kako se Rafael Nadal nalazi na popisu sudionika ovogodišnjeg US Opena, Grand Slam turnira u New Yorku koji će se održati od 26. kolovoza do 8. rujna.

Igraj na ATP Bastad na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nadal, koji je tijekom karijere četiri puta slavio na US Openu, trenutačno se nalazi na 261. mjestu ATP ljestvice i posredstvom zaštićenog rankinga dobiva mogućnost nastupa u New Yorku. Nadalov nastup na US Openu nije zagarantiran, jer nakon niza težih ozljeda u posljednje vrijeme raspored Španjolca je takav da odluke donosi od turnira do turnira.

Ukoliko se dogodi Nadalov nastup na US Openu, bit će to njegov povratak na posljednji Grand Slam turnir u godini nakon 2022. kada je u New Yorku poražen od Amerikanca Francesa Tiafoea u četvrtfinalu.

Na US Openu 38-godišnji Nadal je pobijedio 2010., 2013., 2017. i posljednji put 2019. godine. Ove godine je igrao u Roland-Garrosu, gdje je poražen od Alexandera Zvereva u prvom kolu. Potom je preskočio Wimbledon te je usmjerio fokus na Olimpijske igre kojima će domaćin biti Pariz. Trenutačno se nalazi u švedskom Bastadu gdje je prošao prvo kolu u pojedinačnoj i konkurenciji parova. test

FOTO: EPA/ZAIN MOHAMMED

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!