Košarka

PRO 3x3 Tour Zagreb: U snažnoj međunarodnoj konkurenciji trijumfirale su hrvatske ekipe

Sportnet • srijeda, 17.07.2024.
PRO 3x3 Tour Zagreb: U snažnoj međunarodnoj konkurenciji trijumfirale su hrvatske ekipe

U središtu Zagreba održan je pretposljednji međunarodni izlučni turnir spektakularnog ovogodišnjeg PRO 3x3 Toura. Hrvatska ekipa Sportko trijumfom uhvatila osmo mjesto u velikom šibenskom finalu PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel...

Treću godinu zaredom, dakle u sve tri dosadašnje sezone PRO 3x3 Toura, svaki put na novoj atraktivnoj lokaciji, glavni i najveći hrvatski grad bio je domaćin jednoga od spektakularnih međunarodnih turnira u 3x3 košarci. Ovogodišnji turnir odigran je protekloga vikenda (u petak i subotu, 12. i 13. srpnja) pred brojnom publikom iz Hrvatske i inozemstva na posebnom 3x3 igralištu postavljenom u samom središtu Zagreba – na Trgu kralja Tomislava.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to osmi i pretposljednji izlučni turnir u okviru ovogodišnjeg PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel, koji se u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održava na ukupno 10 atraktivnih lokacija, većinom u središtima gradova, diljem Hrvatske.

Prvih sedam ovogodišnjih turnira organizirani su redom: na jadranskim destinacijama (u Hvaru, Trogiru i Umagu), zatim na jedinstvenoj lokaciji odmorišta Rebri na Istarskom ipsilonu, u središnjoj Hrvatskoj (gradu Zaboku) te u Slavoniji (u Vinkovcima i Donjem Miholjcu).

Zanimljivo, u snažnoj međunarodnoj konkurenciji momčadi iz više europskih zemalja na kraju su u Zagrebu u sve tri kategorije slavile hrvatske ekipe.

U iznimno napetoj finalnoj utakmici u Senior Elite Men kategoriji, odigranoj u subotu navečer (13. srpnja), hrvatska momčad Sportko uspjela je tijesnim rezultatom nadvisiti slovensku ekipu 3x3 Ljubljana – Jug. Time su, osim FIBA bodova, osvojili i novčanu nagradu od 2.000 eura i izravan plasman na veliki Završni turnir PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel u Šibeniku.

Pobjednici, koji su na ovaj način uhvatili osmo mjesto u velikom šibenskom finalu, nastupili su u sastavu: Franko Dugandžić, Stanko Kujundžić, Josip Vidović i Ivan Vrgoč. Drugoplasirana ekipa osvojila je iznos od 600 eura, a trećeplasiranoj momčadi WWin (Bosna i Hercegovina) pripalo je 400 eura.

Slika 1 od 1.

U natjecanju muških juniorskih U-19 ekipa u hrvatskom finalu slavila je ekipa Nitui, nadvisivši momčad Stara Škola omjerom 21:15. Treće mjesto pripalo je ekipi Vertikalija. U ženskoj seniorskoj kategoriji Open Women, koja se ove godine prvi put službeno organizira u okviru PRO 3x3 Toura, pobijedila je ekipa Mlin koja je u završnoj utakmici bila bolja od ekipe Nije Priša s 14:4.

Nagrade najboljim ekipama na turniru, između ostalih, uručili su Tina Tadić, direktorica marketinga tvrtke Opel Hrvatska, koja je generalni sponzor ovogodišnjeg Toura te sestre Miroslava i Dragana Jaramaz, poznate doktorice znanosti i ekologinje iz Zagreba. Program oba dana, unatoč gotovo nesnosnoj vrućini, privukao je velik broj gledatelja koji su napravili izvrsnu atmosferu.

“Vrućina gradskog asfalta nije nas spriječila da u Zagrebu uspješno realiziramo osmu postaju PRO 3x3 Toura 2024. driven by OPEL. U petak smo užarenu zagrebačku atmosferu dodatno ugrijali u večernjim i ranim noćnim satima pod budnim okom kralja Tomislava, a u subotu smo, zajedno s U-19 juniorskim ekipama i sa ženskim ekipama, već od 12:30 zapalili teren na Tomislavcu, uz iznenađujuće dobar odaziv publike. Očito vrućina nije problem kada je razlog dolaska atraktivan i dinamičan 3x3. Od 17 do 19 sati na terenu su uživala djeca tijekom Kids Daya, odnosno programa namijenjenog najmlađima, a na tribinama i pod suncobranima Hella i Jamnice ponosno su uživali njihovi roditelji. Seniorska međunarodna košarka, koja se igrala od 19 do 23:30, privukla je toliki broj gledatelja da ćemo za budućnost morati udvostručiti kapacitet tribina. U vrhunskoj košarci uživala je publika iz svih dijelova svijeta, bez obzira na boju kože, vjeru i naciju. I sportski i turistički gledano, PRO 3x3 Tour je Zagrebu pružio istinski spektakl u centru grada! Gotovo neizdrživu vrućinu uspjeli smo prebroditi zahvaljujući sponzorima, uz velike količine vode Jana, Jamnice, PRO sporta, energetskog napitka Hell i sokova XIXO“, istaknuo je Tomislav Prpić u ime Udruge PRO 3x3 kao glavnih organizatora.

Dodao je kako su, uz bogat sportski program praćen žestokom glazbenom podlogom, publiku razveselile i brojne nagradne igre gdje su se odvažni okušali u šutiranju trica i slobodnih bacanja, kako bi kući otišli s dodatnim uspomenama na zagrebački 3x3 spektakl.

Organizirano je i nekoliko posebnih, dodatnih sadržaja. Tako je okupljene u subotu zabavio i popularni stand-up komičar Goran Vugrinec Goc, a najsretniji gledatelji su preko nagradnih igara od organizatora te Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović i Zaklade Dražen Petrović dobili posebne nagrade: jedinstvene promotivne 3x3 lopte sa znakom PRO 3x3 Toura te repliku dresa KK Cibona, kakav je nosio Dražen Petrović, „košarkaški Mozart“ i prerano preminula legenda hrvatske košarke.

Sada slijedi mala stanka, a deveti i posljednji ovosezonski izlučni turnir u okviru PRO 3x3 2024. driven by Opel održat će se 9. i 10. kolovoza 2024. (petak i subota) u Novoj Gradiški. Navedenoga vikenda bit će pravi trodnevni praznik 3x3 košarke u ovom lijepom slavonskom gradu jer će se u nedjelju, 11. kolovoza, odmah nadovezati i sedmo izdanje humanitarnoga streetball turnira “Svi smo uz tebe, Hrva!“, u čijoj pripremi i organizaciji redovito sudjeluje i Udruga PRO 3x3.

Što se tiče samoga PRO 3x3 Toura, riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljaju bodove kako bi tako pokušale osigurati plasman na veliko finale u sklopu ovog Toura koje će biti organizirano 16. i 17. kolovoza 2024. u Šibeniku. PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će pobjednik Završnog turnira 12. i 13. listopada 2024. putovati na FIBA 3x3 World Tour Masters u Amsterdam (Nizozemska)! test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!