Rukomet

Francuska prejaka za Hrvatsku bez Duvnjaka, Šoštarić ponovno najraspoloženiji

Mario Borko • srijeda, 17.07.2024.
Francuska prejaka za Hrvatsku bez Duvnjaka, Šoštarić ponovno najraspoloženiji
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija odradila je i posljednju provjeru prije početka Olimpijskih igara. Izabranici Dagura Sigurdssona gostovali su kod Francuske, pružili solidan otpor, ali na kraju su ipak poraženi...

Posljednja provjera hrvatske rukometne reprezentacije, protiv domaćina Olimpijskih igara Francuske, nije bila rezultatski uspješna. Hrvatska je doputovala bez kapetana Domagoja Duvnjaka, pružila solidan otpor, pred punom dvoranom francuskih navijača, ali ni u jednom trenutku nije ozbiljnije zaprijetila Francuzima.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je u prvoj pripremnoj utakmici pobijedila Egipat, a istaknula se sjajnim ulaskom u utakmicu. Ovoga puta dogodilo se potpuno suprotno. Francuska je bila ta koja je sjajno ušla u susret povela s 4:1, 5:2 i tu prednost nije ispuštala do kraja susreta.

Hrvatska se u drugom dijelu prvog poluvremena nije uspijevala približiti na manje od četiri gola razlike. U 16 minuti isključen je Zvonimir Srna, a na odmor se otišlo s vodstvom 18:14 za Pijetlove.

U nastavku, Francuzi su ponovno imali bolji ulazak, pobjegli su na sedam razlike, ali izabranici Dagura Sigurdsson uspjeli su se u 44. minuti vratiti na samo minus dva. Bolje od toga nije išlo, Francuzi su opet ubacili u brzinu više i sigurnom završnicom stigli do pobjede 31:26.

Kod Hrvatske najraspoloženiji je ponovno bio Mario Šoštarić s osam golova, a Ivan Martinović zabio je četiri. Prvo poluvrijeme branio je Dominik Kuzmanović i upisao pet obrana, a u drugom je Matej Mandić skupio šest.

Francuze su predvodili Ludovic Fabregas i Hugo Descat sa sedam golova, a Melvyn Richardson postigao je pet. Nikola Karabatić proglašen je igračem utakmice.

Bila je ovo dobra provjera za hrvatske rukometaše koji se nakon utakmice vraćaju u Opatiju. Za tjedan dana putuju prema Parizu gdje će 27. srpnja odigrati prvu utakmicu na olimpijskom turniru, a protivnik će biti Japan. test

Prijateljska, utakmica:
Francuska – Hrvatska 31:26 (18:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Seattlejučer u 22:16
    Naslov je odlican. Ko bila bi razlika da je Duvnjak igro. Ovo od 25 zadnjih utakmica, dobili najmanje 20 to sve sa Duvnjakom u sastavu
    Seattle