Tenis

Duje Ajduković četvrtom pobjedom u nizu stigao do uspjeha karijere

Mario Borko • srijeda, 17.07.2024.
Duje Ajduković četvrtom pobjedom u nizu stigao do uspjeha karijere
Foto: Mario Strmotić/HINA

Splićanin je u švedskom Bastadu prvi puta izborio četvrtfinale na turniru iz ATP serije. U drugom kolu turnira svladao je ruskog predstavnika Kotova u tri seta i za dva dana će u borbu za polufinale...

Hrvatski tenisač, 23-godišnji Duje Ajduković po prvi se put u karijeri plasirao u četvrtfinale nekog ATP turnira, on je u susretu 2. kola u švedskom Bastadu svladao Pavela Kotova sa 7:6 (7), 3:6, 6:3 nakon dva sata i 33 minute igre.

Splićanin je osvojio prvi set nakon 70 minuta borbe. Niti jedan igrač nije uspio napraviti break u toj dionici, jedine tri lopte za oduzimanje servisa imao je Kotov u sedmom gemu, ali Ajduković se uspio izvući.

U tie-breaku Kotov je poveo s 3:0, ali Ajduković je uzvratio s pet uzastopno osvojenih poena kojima je preuzeo kontrolu u odlučujućoj igri. Na kraju je Splićanin iskoristio četvrtu set-loptu.

Mogao je Ajduković do pobjede i u dva seta jer je u drugom poveo s 3:1 te imao break-loptu za 4:1. Nakon što ju nije iskoristio upao je u krizu pa je Kotov s pet uzastopnih gemova stigao do poravnanja.

Ključni trenutak dogodio se u šestom gemu trećeg seta kada je Ajduković napravio jedini break u toj dionici, a nakon toga je bez većih problema očuvao tu prednost i upisao drugu pobjedu na turniru.

Ajduković, koji je do ovog turnira držao 130. mjesto na ATP ljestvici, u četvrtfinalu će za suparnika imati Brazilca Thiaga Monteira koji je ranije u srijedu s uvjerljivih 6:3, 6:3 nadigrao drugog nositelja Norvežanina Caspera Ruudatest

ATP Bastad, drugo kolo:
Duje Ajduković (Hrvatska) - Pavel Kotov (Rusija, 8) 7:6 (7), 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!