Košarka

Amerikanci se nakon sporijeg starta lakoćom obračunali sa Srbijom

Mario Borko • srijeda, 17.07.2024.
Amerikanci se nakon sporijeg starta lakoćom obračunali sa Srbijom
Foto: EPA

Olimpijske igre su pred vratima, a reprezentacije odrađuju posljednje provjere prije početka olimpijskog turnira. SAD i Srbija do sad su dva put igrali međusobno u olimpijskom finalu, a u prijateljskoj utakmici prije Pariza Amerikanci su bili uvjerljivi...

U Abu Dhabiju košarkaške reprezentacije odrađuju završne pripreme prije odlaska na Olimpijske igre u Pariz. SAD i Srbija u srijedu su odigrale prijateljski susret, a Dream Team je slavio sa 105:79.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Srbija je većim dijelom prvog poluvremena dobro parirala, ali Amerikanci su se serijom 19:5 odvojili na 14 razlike prije odmora. U nastavku je ta prednost samo nastavila rasti. SAD je na kraju treće četvrtine imao vodstvo od 25 razlike, u jednom trenutku je prednost narasla na 31 koš, ali Srbija je smanjila na 26 poena minusa.

Najraspoloženiji kod SAD-a bio je Stephen Curry s 24 poena, a pratio ga je Bam Adebayo sa 17 koševa i osam skokova. LeBron James ubacio je 11, a Nikola Jokić kod Srbije je ostvario double-double učinak sa 16 poena i 11 skokova.

Zanimljivo, Srbija i SAD će igrati i prvu utakmicu na olimpijskom turniru, ali su u skupini s Portorikom i Južnim Sudanom veliki favoriti za prolaz. Srbi i Amerikanci 1996. u Atlanti i 2016. u Riju igrali su finale Olimpijskih igara, a oba puta uspješniji su bili Amerikanci.

Prijateljska utakmica:
SAD – Srbija 105:79

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!