Nogomet

Poljski velikan na Kosovu brani prednost iz prvog susreta pretkola Europske lige

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.07.2024.
Poljski velikan na Kosovu brani prednost iz prvog susreta pretkola Europske lige
Foto: EPA

Danas su na rasporedu uzvratni susreti prvog pretkola Europske lige. U Podujevu Llapi dočekuje Wislu iz Krakowa i pokušat će nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta koji je otišao na stranu Poljaka s 2:0...

Kosovski doprvak Llapi, klub u kojem je karijeru započeo legendarni napadač Fadil Vokrri, još uvijek čeka na prvu pobjedu u europskim natjecanjima. Da bi prošao u drugo pretkolo Europske lige, ona mu je nužna s obzirom da je poražen u prvom susretu protiv Wisle u Krakowu s 2:0.

Igraj na Llapi - Wisla na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Llapiju je ovo treći izlet u Europu, 2021. godine zaustavljen je u prvom pretkolu Konferencijske lige protiv makedonskog Shkupija (1:1, 0:2), godinu dana kasnije bolja je bila Budućnost iz Podgorice (2:2, 0:2), a sada igra protiv Wisle iz Krakowa.

Zanimljivo, sve tri utakmice u gostima su završile porazom Llapija s 2:0 dok je na svom travnjaku u Podujevu upisao remi i nije uspio doći do pobjede. Protiv Wisle tako hvata prvu pobjedu i nada se slavlju.

Neće mu biti lako, Wisla je kvalitetan protivnik, bogate povijesti i favorit za prolaz dalje. Poljaci su daleko od onih svojih slavnih dana, ali napokon su se vratili na europsku mapu i vide to kao priliku za novi uzlet.

Novi uzlet svakako podrazumijeva i povratak u najviši razred poljskog nogometa, naime Wisla je trenutno drugoligaš, a do nastupa u Europi stigla je sjajnim nastupima u Kupu Poljske gdje je prošle sezone stigla do trofeja finalnom pobjedom protiv Pogona.

Inače, Wisla nije uspjela izboriti povratak u najviši rang, imala je pad forme u završnici prvenstva i završila je tek u sredini ljestvice.

Protiv Llapija je u prvom susretu dominirala i slavila s 2:0 pogocima Igora Sapale s početka i Angela Rodada s kraja susreta. Inače, ovaj uzvrat bit će odigran pred praznim tribinama zbog kazne koju je Llapi zaradio.

Što su rekli

Kazimierz Moskal, trener Wisle: "Čeka nas vrlo vruće vrijeme, ali u ovom trenutku nema idealnih uvjeta. Takav je datum, takvo je vrijeme, moramo se što bolje prilagoditi uvjetima. Želimo igrati svoj nogomet, doći do pogodaka i dobrog rezultata, ne smijemo razmišljati o vremenu i o tome igramo li u gostima ili kod kuće."

Mjesto, vrijeme, sudac

Podujevë, Stadiumi Zahir Pajaziti, 16:30

Sudac: Trustin Farrugia Cann (Malta)

Prošli dvoboj

Prvi susret u Krakowu očekivano je pripao Wisli koja je bila bolja s 2:0. Zabijala je u drugoj minuti preko Sapale te u 95. minuti preko Rodada, a Llapi je nakon susreta ostao i bez trenera Batatine koji je zaradio isključenje.

Prognoza

Wisla ima prednost iz prvog susreta i bliža je prolazu u sljedeću fazu natjecanja. Ujedno je i kvalitetniji protivnik te se nada kako će upravo ona u drugom pretkolu igrati protiv bečkog Rapida. test

FOTO: EPA/Lukasz Gagulski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!