Ostali sportovi

Matija Marinić sanja olimpijsko odličje: 'Želim nadmašiti sve svoje dosadašnje rezultate'

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.07.2024.
Matija Marinić sanja olimpijsko odličje: 'Želim nadmašiti sve svoje dosadašnje rezultate'

Matija Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, spreman je za Olimpijske igre u Parizu. U francusku prijestolnicu putuje sutra, a želja mu je u Hrvatsku se vratiti okrunjen olimpijskim odličjem.

Mariniću će to biti drugi nastup na Olimpijskim igrama. Dragocjeno mu je iskustvo koje je stekao na Igrama u Tokiju prije tri godine.

"Olimpijskim odličjem iz Pariza volio bih okruniti svoju sportsku karijeru. Osjećam da sam spreman za to. Iza mene su naporne pripreme i u jako sam dobroj formi. Od listopada sam pet puta po tjedan dana u Parizu trenirao na stazi na kojoj će se održavati utrke, pa vjerujem da ću se znati izboriti s njezinim izazovima. Dobro poznajem ostale natjecatelje, no kad sjednem u kanu, sam sam sebi najveći protivnik. U Parizu želim nadmašiti sve svoje dosadašnje rezultate", kazao je Marinić.

Njegov trener Stjepan Perestegi ne skriva svoja velika očekivanja od Marinića.

"Na posljednjim utrkama pokazao je da odlično izgleda na vodi! Brz je i ako izbjegne tehničke pogreške, mogao bi ostvariti izvrstan rezultat. Napadački pristup i eksplozivnost koju posjeduje na stazi, mogli bi ga dovesti do medalje! Staza na kojoj će nastupiti, nije idealna. Ima manji protok vode što bolje odgovara nižim i lakšim kanuistima. Unatoč tome znam da će Marinić biti čvrsto fokusiran na sebe i da će na stazi dati svoj maksimum", kazao je Perestegi.

Dodao je da je većina Marinićevih protivnika na Olimpijskim igrama u Parizu nastupila i u Tokiju. Među njima je i aktualni olimpijski pobjednik Slovenac Benjamin Savšek s kojim se Marinić često susreće na utrkama, ali i treninzima.

Olimpijske igre u Parizu održat će se od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. godine. Prva utrka Marinića očekuje u subotu 27. srpnja, a dva dana kasnije voze se polufinalna i finalna utrka. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!