Nogomet

Maribor na velikom ispitu protiv neugodnih Bugara

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.07.2024.
Maribor na velikom ispitu protiv neugodnih Bugara
Foto: Daniel Kasap/HINA

Nogometaši Maribora i Boteva iz Plovdiva odlučit će o sudioniku drugog pretkola Europske lige. Botev u Maribor donosi prednost 2:1, no zaliha nije dovoljno velika da bi Bugarima osigurala mir...

Niti u Botevu, niti u Mariboru nisu bili najsretniji nakon ždrijeba prvog pretkola Europske lige. I jedni i drugi smatrali su kako su mogli proći s lakšim protivnikom, a već prvi susret u Plovdivu donio je veliku i ravnopravnu bitku.

Igraj na Maribor - Botev na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Botev je u tom susretu bio spretniji i stigao je do pobjede 2:1, a u odličnom svjetlu domaćim navijačima predstavio se dobro poznati iskusni Nigerijac Anthony Ujah, napadač koji ima puno iskustva i iz najvišeg razreda njemačkog nogometa.

Upravo Ujaha zamijenio je hrvatski napadač Martin Sekulić dok na drugoj strani drugi hrvatski napadač, Marko Kolar, u tom prvom susretu ipak nije dobio priliku za nastup.

Nakon solidne prošle sezone u kojoj u prvenstvu nije briljirao, ali je zato osvojio Kup finalnom pobjedom protiv Ludogoreca, Botev se dodatno pojačao uoči nove sezone i ne želi se oprostiti od Europe već na prvoj stepenici.

Ne žele to niti Mariborčani koji se žele dokopati glavne faze natjecanja ili u Europskoj ili u Konferencijskoj ligi, a u slovenskom prvenstvu žele vratiti primat i trofej prvaka.

Prošle dvije sezone Maribor je ostao bez trofeja, dosta je uložio u momčad, ali u prvenstvu je Celje bilo bolje dok Kup nije osvojio još tamo od 2016. godine. Ispadanje od Boteva u Mariboru bi smatrali kao podbačaj i pokušat će izbjeći takav scenarij.

Što su rekli

Ante Šimundža, trener Maribora: "Naš cilj je uvijek pobjeđivati, htjeli smo pobijediti i u Bugarskoj. Nije nam išlo po planu, nismo bili dovoljno konkretni, ponekad nismo bili dovoljno dobri u donošenju odluka. Nadam se da možemo ovo popraviti. Želimo biti na razini potrebnoj za prolaz. Ne možemo očekivati ??samo energiju od navijača, mi svoj dio posla moramo odraditi na terenu. Ne znam kako će Botev igrati, ali činjenica je da moramo raditi svoj posao."

Dušan Kerkez, trener Boteva: "Ovo je Europa, kada igrate ovakve utakmice morate biti oprezni jer se ništa ne odlučuje samo u jednoj utakmici. Maribor je favorit, igra već toliko godina u međunarodnim natjecanjima. Međutim, mi smo ponovno na europskoj mapi, treba nam vremena, ali sada imamo malo više šansi nego prije prvog meča."

Mjesto, vrijeme, sudac

Ljudski vrt, Maribor, 20:15

Sudac: Vitalij Romanov (Ukrajina)

Prošli dvoboj

U prvom susretu u Plovdivu domaćin je slavio s 2:1. U devetoj minuti Ujah je pogodio za vodstvo, ali deset minuta kasnije Pijus Sirvys poravnava. U 74. minuti pobjedu Botevu donio je Nikola Iliev, tri minute nakon ulaska u igru.

Prognoza

Sve je otvoreno uoči uzvrata, obje momčadi s razlogom vide svoju priliku u ovom susretu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!