Ostali sportovi

Svjetski prvak u desetoboju bez Olimpijskih igara: 'Ovo je najprokletija sezona koju sam ikada imao'

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.07.2024.
Svjetski prvak u desetoboju bez Olimpijskih igara: 'Ovo je najprokletija sezona koju sam ikada imao'

Aktualni svjetski prvak u desetoboju, 28-godišnji Kanađanin Pierce LePage, prisiljen je odustati od nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu, zbog oštećenja diska u kralježnici. Ozljeda je takve prirode da će LePage morati na operativni zahvat...

LePage je vijest o odustajanju od svog sna o osvajanju olimpijskog odličja objavio u podužem videu na Instagramu, u kojem je rekao kako se sve do nedavno nadao da bi mogao zanemariti bolove i boriti se za svoju prvu medalju s olimpijskih igara, ali i da nije spreman izložiti se riziku od pogoršanja ozljede uoči sljedeće sezone.

"Posljednjih nekoliko mjeseci bilo je iscrpljujuće, u najmanju ruku. Stvarno je teško gledati kako ti san izmiče iz ruku, iako se trudiš koliko god možeš da se to ne dogodi", rekao je LePage u videu.

LePage osim naslova svjetskog prvaka ima i srebrnu medalju sa svjetskog prvenstva održanog prije dvije godine. Početkom ovog tjedna je spoznao istinitost izreke da nesreća nikad ne dolazi sama, kad je, testirajući stanje svoje kralježnice, ozlijedio ruku i rame na treningu skoka motkom, tako što mu je pukla motka.

"Ovo je najprokletija sezona koju sam ikada imao", rekao je LePage te dodao:

"Mislim da je najteži dio neodlaska (na Olimpijske igre) to što se osjećam kao da sam iznevjerio mnogo ljudi koji su me podržavali. Prvi put je moja obitelj trebala doći (na Olimpijske igre), tako da je to bilo neugodno i žao mi je zbog toga. Ali ako postoji jedna stvar koju sam naučio iz ove ozljede, to je da sam prilično otporan i stvarno mogu izdržati kad je to potrebno."

LePage je prije tri godine u Tokiju debitirao na olimpijskim igrama i osvojio peto mjesto. Tamo je njegov sunarodnjak Damian Warner osvojio zlato, a među glavnim je favoritima i za pobjedu u Parizu.

Bio bi to i LePage čiji je osobni rekord 8909 bodova.

"Sve do prošlog tjedna ili tako nešto mislio sam da ću moći izgurati i moći otići (u Pariz), ali ne mogu natjerati svoja leđa da odjednom počnu raditi, koliko god se trudio. Odlučivao sam između toga hoću li ići na Olimpijske igre, osvojiti 7000 bodova, ako i toliko, ili se ozlijediti i riskirati buduću dugotrajnu štetu. Želim obraniti naslov svjetskog prvaka sljedeće godine u Tokiju", poručio je LePage. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!