Nogomet

Zekić na svom terenu traži potvrdu prolaza u drugo pretkolo Konferencijske lige

Branimir Korać • četvrtak, 18.07.2024.
Zekić na svom terenu traži potvrdu prolaza u drugo pretkolo Konferencijske lige
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Sarajevo i Aktobe sastaju se u uzvratu prvog pretkola Konferencijske lige, a Kazahstanci u glavnom gradu Bosne i Hercegovine moraju nadoknaditi zaostatak u koji su ušli nakon prvog susreta...

Sarajevo je odradilo dobar posao u prvom susretu protiv Aktobea, na teškom i dalekom gostovanju u Kazahstanu slavilo je s 1:0 i nalazi se u dobroj poziciji uoči uzvrata na svom travnjaku.

Igraj na Sarajevo - Aktobe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zoran Zekić je tek na početku puta sa Sarajevom i trebat će još vremena da posloži stvari onako kako on želi, međutim prolazak protiv Aktobea puno bi značio i njemu i momčadi uoči početka nove sezone.

Prvi dvoboj nije bio nimalo jednostavan, Sarajevo je stiglo do prednosti i s pobjedom je napustilo Aktobe, međutim, velike zasluge za to nosi vratar Emil Rockov koji je odličnim obranama sačuvao mrežu čistom.

Aktobe je očekivano bio agresivan i tražio pogotke, međutim ovog ljeta pristigli Rockov imao je svoj dan. Bili su domaćini opasniji, stvorili više prilika, međutim na kraju je Sarajevo ipak slavilo.

Sarajevo tako na svoj travnjak donosi minimalnu prednost i trebat će u uzvratu odigrati i bolje kako se ne bi dogodile neke neželjene situacije, a gosti dobili priliku za povratak u utakmicu.

Dodatni problem za Zekića u tom susretu bila je i ozljeda Mirze Mustafića koji je nakon pola sata igre morao napustiti travnjak.

Što su rekli

Zoran Zekić, trener Sarajeva: "Nismo favoriti. Očekujem da će Aktobe imati manje pritiska, analizirali su nas, a ovo je novih 90 minuta. I pritisak je sastavni dio nogomet, a potpisom za Sarajevo uvijek se raspitaš o svemu. Što se tiče pritiska, mene taj adrenalin vodi kroz život, ali kratko smo zajedno i moram biti oprezan."

Mjesto, vrijeme, sudac

Sarajevo, Stadion Asim Ferhatović-Hase, 21:00

Sudac: Zorbay Kucuk (Turska)

Prošli dvoboj

Sretno i spretno Sarajevo je stiglo do prednosti u Kazahstanu. Slavio je s 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Francis Kyeremeh u 90. minuti kada se već činilo da će završiti 0:0.

Prognoza

Sarajevo će imati ogromnu podršku s tribina i trebalo bi zadržati prednost iz prvog susreta. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!