Tenis

U Nadalu još ima vatre, Norrie bez rješenja u ključnim trenucima

Branimir Korać • četvrtak, 18.07.2024.
U Nadalu još ima vatre, Norrie bez rješenja u ključnim trenucima
Foto: EPA

Rafael Nadal izborio je prolaz u četvrtfinale turnira u švedskom Bastadu. Nadal je odigrao vrlo dobar meč i u dva seta eliminirao je Camerona Norrieja...

Rafael Nadal napravit će sve za dobar nastup na svojim posljednjim Olimpijskim igrama, a kao posljednju provjeru uoči nastupa u Parizu koristi turnir u švedskom Bastadu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sudeći prema prva dva nastupa, Nadala se u Parizu ne smije otpisati, imao je vrlo dobre dionice i pokazao je kako je i dalje iznimno opasan.

Nakon što je na startu odradio posao protiv sina legendarnog Björna Borga, Lea, u drugom kolu imao je puno ozbiljniji posao, igrao je protiv Camerona Norrieja i upisao je još jednu pobjedu u dva seta.

Igrao je Nadal svoju igru, možda je imao koju pogrešku više nego što je to uobičajeno, ali uglavnom je bio on taj koji je diktirao situaciju na terenu iako je i Britanac pogodio nekoliko vrlo impresivnih winnera.

U drugom setu Norrie je poveo s 4:1 i tu je osjetio priliku za ulazak u treći set, ali onda je Nadal prebacio u brzinu više i do kraja meča prepustio je Norrieju samo tri poena te slavio s dva puta po 6:4.

U četvrtfinalu Nadala očekuje ove sezone sjajni Argentinac Mariano Navone, jedan od onih koji su u 2024. godini napravili najveći napredak. test

ATP Bastad, osmina finala:
Rafael Nadal (Španjolska, WC) - Cameron Norrie (Velika Britanija, 5) 6:4, 6:4

FOTO: EPA/ADAM IHSE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!