Nogomet

Gruzijac briljirao na Euru pa ga kupio Lyon

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 18.07.2024.
Gruzijac briljirao na Euru pa ga kupio Lyon
Foto: EPA

Gruzijski napadač Georges Mikautadze (23) karijeru će nastaviti u Lyonu, objavio je francuski prvoligaš.

Gruzijac je potpisao ugovor na četiri godine, a u Lyon dolazi iz Metza za 18.5 milijuna eura, te mogućih dodatnih 4.5 milijuna eura bonusa, kao i milijun eura za svaki budući transfer.

Igraj na utakmice Ligue 1 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mikautadze se tako vraća u Lyon u kojem je rođen i u kojem odrastao u Gerlandu, kvartu u kojem se nalazio stari stadion Lyona. U redovima "lavova" je igrao do 15. godine kada je prešao u Saint-Priest, a zatim u Metz.

Iz Metza je početom prošle sezone potpisao za Ajax, ali se nije uspio izboriti za mjesto u momčadi "Kopljanika" pa se u siječnju vratio u Metz na posudbu do kraja sezone. Metz je početkom srpnja otkupio njegov ugovor s Ajaxom za 13 milijuna eura, a svega tri tjedna kasnije prodan je Lyonu.

Nagađalo se kako bi jedno od otkrića proteklog Eura karijeru mogao nastaviti u Monacu, no Lyon je poslao izdašniju ponudu.

"Udvarali su mu se diljem Francuske i Europe, ali Georges Mikautadze uvijek je prednost davao Lyonu. Njegova privrženost klubu i njegova velika odlučnost bit će neprocjenjiva vrijednost za mnoge izazove koji su pred nama," objavio je klub.

Gruzijski reprezentativac je na Euru u Njemačkoj postigao tri gola podijelivši nagradu za najboljeg strijelca zajedno s još pet igrača. Tru gola zabili su i Englez Harry Kane, Španjolac Dani Olmo, Nijemac Jamal Musiala, Nizozemac Cody Gakpo, te Slovak Ivan Schranztest

FOTO: EPA/MIGUEL A. LOPES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!