Nogomet

Zira nije pomogla Rijeci, a ako Hajduk i Osijek prođu drugo pretkolo bit će nositelji u trećem

Mario Borko • petak, 19.07.2024.
Zira nije pomogla Rijeci, a ako Hajduk i Osijek prođu drugo pretkolo bit će nositelji u trećem
Foto: Mario Strmotić/HINA

Otprije je poznato da će Hajduk i Osijek biti nositelji u trećem pretkolu Konferencijske lige ako se tamo kvalificiraju. S druge pak strane Rijeka se za status nositelja u Europskoj ligi morala nadati ispadanju Sheriffa koje se na kraju nije dogodilo…

Svi hrvatski klubovi u četvrtak su saznali svoje protivnike u drugom pretkolu Konferencijske i Europske lige. Hajduk je otprije znao da će mu idući četvrtak na Poljudu protivnik biti Torshavn s Farskih otoka, a sad je poznato da na Opus Arenu stiže vodeća momčad estonskog prvenstva Levadia Talinn.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rijeka će idući četvrtak, u drugom pretkolu Europske lige, u goste rumunjskom drugoligašu Hunedoari. Riječani su jednim okom pratili i rasplet utakmice moldavskog Sheriffa i azerbajdžanske Zire. Sheriff je u prvoj utakmici na domaćem terenu minimalno poražen, a u slučaju njegovog ispadanja Rijeka bi preuzela status nositelja u trećem pretkolu.

Sve je krenulo idealno kad je Zira povela već u petoj minuti i tako povećala svoju ukupno prednost na 2:0. Ipak, Azerbajdžanci su u 40. minuti ostali s igračem manje, a Sheriff je u 54. i 77. minuti izjednačio rezultat. U produžetcima nije bilo golova, a u seriji raspucavanja Moldavci su bili nepogrešivi i tako izborili prolaz.

Momčad Željka Sopića ostala je tako prva ispod crte nositelja u trećem pretkolu. Naravno, najprije mora preskočiti Rumunje, ali u perspektivi ispadanje Sheriffa bilo bi sjajno za Riječane jer bi u slučaju eventualnog prolaska trećeg pretkola Europske lige imali zagarantiran nastupu u skupinama Konferencijske lige.

Ovako će ako prođu Rumunje imati puno teži put. Već u trećem pretkolu Rijeci prijete Ajax, Braga, Molde, Viktoria Plzen, Dynamo Kijev, ali i neki “prolazniji“ protivnici.

Osijek i Hajduk nisu morali strahovati za status nositelja, a od projiciranih potencijalnih protivnika u trećem pretkolu ističu se Austrija Beč, Brondby, Fehervar i Zurich. Oba hrvatska predstavnika u tom natjecanju daleko su od statusa nositelja u play-offutest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!