Tenis

Ajduković stigao do uspjeha karijere i potencijalnog susreta s Nadalom

Mario Borko • petak, 19.07.2024.
Ajduković stigao do uspjeha karijere i potencijalnog susreta s Nadalom
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Fenomenalni Duje Ajduković ostvario je i petu uzastopnu pobjedu u švedskom Bastadu. U prvom četvrtfinalu na ATP Toru u karijeri s 2:1 u setovima pobijedio je Brazilca Monteira i u polufinalu bi mogao igrati s najvećim zemljašem svih vremena...

Sjajna vijest stiže iz švedskog Bastada. Duje Ajduković stigao je do pete uzastopne pobjede i izborio prvo polufinale na ATP Toru u karijeri. Splićanin je za dva sata i deset minuta sa 6:2, 4:6, 6:4 pobijedio 85. igrača svijeta Thiaga Monteira.

Igraj na ATP Bastad na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač sjajno je krenuo u meč i odmah oduzeo servis Brazilcu. Ipak, Monteiro odmah uzvraća, ali uzvraća i Ajduković koji ponovno radi break i odlazi na 3:1. Nakon toga igra se primirila, a 130. igrač svijeta kod 4:2 još jednom oduzima servis protivniku i nakon toga na servisu mirno zaključuje set sa 6:2.

Monteiro je odmah na startu drugog seta napravio break i poveo s 2:0, ali Ajduković ekspresno vraća izgubljeno. Ključan trenutak drugog seta zbio se na servisu splitskog tenisača kod zaostatka 5:4. Ajduković je puknuo pod pritiskom i dopustio Brazilcu da mu oduzme servis i sa 6:4 izjednači rezultat u setovima.

U odlučujućem setu Ajduković je bio taj koji je prvi napravio break, a tu je prednost sačuvao do kraja. Kod rezultata 5:4 Monteiro je imao tri break prilike, ali 23-godišnji Splićanin je to preživio i kasnije na svom servisu sa 6:4 završio meč.

Bila je ovo peta uzastopna pobjeda za Ajdukovića. Dvije je ostvario u kvalifikacijama, a tri na glavnom turniru. Četvrtfinale na ATP Touru bio je njegov najveći uspjeh u karijeri, a sada ga je premašio. U polufinalu mu se smiješi susret s jednim od najvećih svih vremena, Rafaelom Nadalom.

Španjolac je u četvrtfinalu protiv Mariana Navonea favorit i mogao bi za 131. finale u karijeri igrati protiv hrvatskog tenisača.

Ajduković će neovisno o ishodu polufinala od idućeg tjedna ostvariti najbolji renking karijere. Do sad je najbolje plasiran bio 115., a sada bi trebao ući među 110 najboljih. test

ATP Bastad, četvrtfinale:
Duje Ajduković (Hrvatska) – Thiago Monteiro (Brazil) 6:2, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!