Nogomet

Aktualni prvak druge rumunjske lige želi iznenaditi bivšeg prvaka Europe

Mario Borko • petak, 19.07.2024.
Aktualni prvak druge rumunjske lige želi iznenaditi bivšeg prvaka Europe
Foto: EPA

Rumunjska liga s akcijom je krenula još prošlog tjedna, a večeras se u sklopu drugog kola sastaju Unirea Slobozia i FCSB. Uniera je prošle sezone osvojila drugu ligu i izborila ulazak u najviši rang rumunjskog nogometa, a FCSB je aktualni osvajač Superlige...

Večeras u Rumunjskoj kreće drugo kolo tamošnje Superlige, a u njemu će aktualni prvak druge lige Unirea Slobozia ugostiti aktualnog prvaka prve FCSB. Novopečeni prvoligaš sjajno je krenuo u novu sezonu s pobjedom, a FCSB je u prvom kolu osvojila samo bod i sada pod svaku cijenu želi sva tri.

Igraj na Unirea Slobozia - FCSB na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Unirea Slobozira prvi puta je ušla u najviši rang rumunjskog nogometa. Prošle sezone je u drugoj ligi osvojila 60 bodova i s osam više od prvog pratitelja Corvinul Hunedoara, suparnik Rijeke u Europi, izborila prvo mjesto. Premijera u Superligi je prošla sjajno. U prvom kolu na gostovanju kod Farul Constanta, Unirea je pobijedila s minimalnih 0:1.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Florin Purece u 19. minuti. Unirea je konstantno bila u podređenom položaju, ali se uspješno obranila i stigla do važna tri boda. Sada će momčad Adriana Mihalcea, koji je u svom trećem mandatu na klupi duže od godinu dana, pokušati iznenaditi aktualne prvake koji su već krenuli s europskim obvezama.

FCSB napokon je prošle sezone, nakon devet godina čekanja, osvojila 27. naslov prvaka Rumunjske. Bivši prvaci Europe 1985./86. u tom su razdoblju osvojili samo jedan kup, a onda su prošle godine s velikih 11 bodova prednosti vratili titulu u svoj dio Bukurešta ispred gradskog rivala Rapida.

Cipranin Elias Charalambous i dalje je na klupi, a FCSB želi vratiti u Ligu prvaka. Prva stepenica je preskočena. Virtus iz San Marina nije bio dorastao suparnik, Crveno-plavi su slavili s ukupnih 11:1, a u drugom pretkolu slijedi puno veći izazov protiv Maccabi Tel Aviva.

FCSB mora proći još samo jedno od iduća tri europska pretkola kako bi izborila nastup u grupnoj fazi europskog natjecanja, ali ne smije zapostaviti ni domaće prvenstvo. U prvom kolu je kiksala protiv Universitate Cluja. Na domaćem terenu Crveno-plavi su odigrali samo 1:1.

Najbolji igrač prošle sezone Florinel Coman prodan je u Katar za 5.25 milijuna eura, a umjesto njega iz Sepsija je doveden Marius ?tefănescu za 1.30 milijuna eura. On bi trebao namjestiti Comanovih 18 golova i deset asistencija iz prošle sezone. Drugi najbolji strijelac Darius Olaru i dalje je tu.

Mjesto, vrijeme, sudac

Slobozia, Stadionul 1 Mai, 21:00

Sudac: Vlad Baban (4.33 žuta kartona po utakmici)

Zadnji susret

Ovo će biti prvi susret ovih dvaju klubova.

Prognoza

FCSB je favorit i trebala bi upisati svoju prvu pobjedu u prvenstvu. test

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!