Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti odrađuju generalku za Pariz u Šibeniku

Mihaela Bradovski • petak, 19.07.2024.
Hrvatski vaterpolisti odrađuju generalku za Pariz u Šibeniku
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija završava s pripremama za Olimpijske igre. Generalnu probu imat će u Šibeniku gdje će igrati protiv reprezentacije SAD-a...

Pripreme su odrađene, vremena je bilo dovoljno, radilo se naporno i kvalitetno, a najbolji pokazatelj koliko je Hrvatska dobra i kvalitetna, pokazat će olimpijski turnir u Parizu.

Igraj na Hrvatska - SAD na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je uvijek kandidat za odličje pa će tako biti i na ovim Olimpijskim igrama. Današnji dvoboj protiv SAD-a dobro će poslužiti da se provjere neke stvari, da se vidi koji se detalji mogu popraviti jer je ostalo vrlo malo vremena i treninga do početka Igara.

Amerikanci su dostojan i vrlo kvalitetan protivnik koji će pokazati gdje se Hrvatska trenutno nalazi.

U večerašnjem dvoboju neće nastupiti najbolji vratar svijeta Marko Bijač koji ima lakših problema s leđima te nema potrebe za rizik koji bi mogao taj manji problem nepotrebno pretvoriti u veći.

S obzirom da neće biti Bijača, prvi vratar reprezentacije bit će Toni Popadić, a kao rezerva bit će tu i Mate Anić koji ima iskustvo s posljednjeg Svjetskog prvenstva na kojem nije bilo Popadića. Anić nije među putnicima na Olimpijske igre, ali je tu po potrebi uskočiti.

Svi ostali koji će putovati za Pariz su spremni za nastup i dobit će svoju priliku. Na bazenu u Šibeniku očekuje se sjajna atmosfera, tribine će biti ispunjene do posljednjeg mjesta i iako ovdje rezultat nije primaran, nema sumnje kako će igrači pružiti sve od sebe za pobjedu.

Što su rekli

Ivica Tucak, hrvatski izbornik: "Zadovoljan sam s onim što smo ovdje radili, mislim da smo napravili sve potrebno, kako kroz razgovore, video-analizu, tako onda i kroz ponavljanja u vodi. Postigli smo ono što smo htjeli, posebno u brzini napada, tranziciji igre, dodatno još pokušavali uigrati neke stvari s igračem više. Nastavit ćemo to naravno još raditi, imamo dovoljno dana do prve utakmice u Parizu, 28. srpnja. Većinu konture igre vidim."

Mjesto, vrijeme

Šibenik, Bazen Crnica, 20:30

Nedostaju

Hrvatska: Marko Bijač (ozljeda)

SAD: -

Prošli dvoboj

Hrvatska je slavila u posljednja četiri međusobna dvoboja , a posljednji protiv SAD-a odigrala je krajem prošle godine, bio je to prijateljski susret u kojem je slavila s 15:12.

Prognoza

Hrvatska je u svakom slučaju favorit, a kao domaćin u Šibeniku imat će i vjetar u leđa te će tražiti pobjedu bez obzira što je ovo prijateljska utakmica. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!